Doživotna robija za momka iz Herceg Novog: Dejan Dabović osuđen za monstruozno ubistvo djevojke Dušanke Jocović iz Novog Sada

Pratio sam je dva dana, nisam je vidio sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago. Tog dana sačekao sam je ispred zgrade. Vidio sam da ide sa posla sa kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je “ostavim na miru”. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne i ostalo sve znate”, ispričao je tada novosadskoj policiji

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog, koji je 26. decembra 2019. godine u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu na svirep način ubio bivšu devojku, Dušanku Jocović (25), presekavši joj nožem i dušnik, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na doživotnu robiju, rekla je predsjednica Vijeća sudija Ivana Josifović.

To je druga kazna doživotne robije koja je nakon promjene zakona izrečena u Srbiji. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja djevojčice iz Niša.

Dabović je dva dana pre svirepog zločina došao iz Herceg Novog da bi progonio bivšu djevojku Dušanku. Iznajmio je sobu u hostelu blizu zgrade gdje je djevojka živjela”, prenosi “Kurir”.

“Nisam mogao da podnesem da više nismo zajedno. Raskinuli smo pre par mjeseci dugogodišnju vezu. Volio sam je iako smo živeli odvojeno, ja u Herceg Novom, a Dušanka u Novom Sadu, gdje je radila”, rekao je u policiji posle zločina.

Do detalja je opisao i samo ubistvo.

“Pratio sam je dva dana, nisam je vidio sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago. Tog dana sačekao sam je ispred zgrade. Vidio sam da ide sa posla sa kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je “ostavim na miru”. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne i ostalo sve znate”, ispričao je tada novosadskoj policiji.

Foto: Privatna arhiva

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!