Porodica moli: Potrebna pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića u Austriji

“Fond za zdravstveno osiguranje je odbio zahtjev porodice za refundacijom troškova sa obrazloženjem da nismo ispoštovali procedure. Nismo. Za procedure Dragutin nije imao vremena. Liječenje u Austriji je skupo, u prosjeku jedan dan košta 3.000 do 3.500 eura, u zavisnosti od stanja pacijenta. Uz veliku pomoć prijatelja, kompanija, kao i donacija građana Crne Gore i van Crne Gore uspjeli smo finansirati njegovo liječenje do 31. marta 2021. godine”, kazala je Dragutinova supruga Dragana Marinković Dubljević

Dragutin Dubljević, arhitekta, suprug i otac devetogodišnje djevojčice, 1974. godište, iz Podgorice, od 26. decembra 2020. godine nalazi se na liječenju na intenzivnoj njezi u bolnici u Klagenfurtu u Austriji od posljedica izazvanih virusom Kovid-19. Iz KBC Podgorica prebačen je na inicijativu porodice, životno ugrožen, u komi, na respiratoru sa prognozom da su mu šanse za život minimalne.

“Fond za zdravstveno osiguranje je odbio zahtjev porodice za refundacijom troškova sa obrazloženjem da nismo ispoštovali procedure. Nismo. Za procedure Dragutin nije imao vremena. Liječenje u Austriji je skupo, u prosjeku jedan dan košta 3.000 do 3.500 eura, u zavisnosti od stanja pacijenta. Uz veliku pomoć prijatelja, kompanija, kao i donacija građana Crne Gore i van Crne Gore uspjeli smo finansirati njegovo liječenje do 31. marta 2021. godine”, kazala je Dragutinova supruga Dragana Marinković Dubljević.

U međuvremenu, kaže Dragana, u Austriji se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo, od 25.1.2021. izašao je iz kome, potpuno je svjestan i razuman, ali mišićima i plućima je potrebno još vremena i oporavka da bi mogao samostalno da diše, skine sa respiratora i bezbjedno vrati kući na rehabilitaciju.

“Potrebna nam je dalja pomoć i podrška. Iako smo svjesni da je situacija svima teška, molimo sve koji su u mogućnosti da nam pomognu”, navodi Dragana.

Pomoć je moguće uputiti na sljedeće načine:

Slanjem donatorske poruke, broj 1 na 14777 za sve tri mreže (Mtel, Telenor i Telekom). Cijena jedne poruke je 1 euro.

Uplatom na žiro-račun: 510-1809977317204-86 koji se vodi kod CKB (donacija za Dragutina Dubljevića)za uplate iz Crne Gore, dok se instrukcije za devizno placanje nalaze u prilogu ove molbe.

Putem aplikacije: https://www.gofundme.com/f/help-bajo-survive-covid-19-and-come-back-home?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp+share-sheet&fbclid=IwAR2eHbw-VuV4qg7gXI9AMYkmg1J9JVf3XyWDIs5yBN_uHdbYyl4vRXx8ZXE

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!