Branislav Lečić: Spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju

Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost, da apsolutno nemam šta da krijem da nemam namjeru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja, rekao je Lečić

Glumac i političar Branislav Lečić izjavio je za Danas da je spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld da ju je on silovao.

On je u pisanoj izjavi, dostavljenoj Danasu, porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i pozvao nadležno tužilaštvo da mu se uputi poziv za saslušanje.

„Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznijete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost, da apsolutno nemam šta da krijem da nemam namjeru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja. Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje bez „nakljukavanja“ sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

Danijela Štajnfeld je juče u intervjuu za Insajder navela da ju je silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine i da je htjela da izbjegne da otkrije ime silovatelja, ali da je „jedna kap prelila čašu“.

Juče je i objavljen snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, koji je dostavljen i tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za Danas da je glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu o silovanju u policiji u prisustvu zamjenika javnog tužioca.

Foto: Printscreen/K1

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!