Nejli Orahovac, učenici IV razreda Medrese “Mehmed Fatih” iz Tuzi, prvo mjesto na literarnom konkursu “Čovjek živi dok ga po dobru pominju”

Žiri, na čijem je čelu bila nastavnica maternjeg jezika Senada Đešević, saopštio je da je drugo mjesto pripalo učenici četvrtog razreda Srednje mještovite škole “Bećo Bašić” iz Plava, dok su treće mjesto podijelili Mia Mrgunović iz podgoričke Srednje građevinsko – geodetske škole “Inženjer Marko Radević” i Elvisa Latić, JU Srednja mješovita škola iz Petnjice. Rad učenika Ivana Mitrovića iz odjeljenja I/5 iz JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava je specijalno pohvaljen

Na literarnom konkursu koji je organizovan u Plavu povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića, pod nazivom “Čovjek živi dok ga po dobru pominju”, prvo mjesto pripalo je Nejli Orahovac, učenici četvrtog razreda Medrese “Mehmed Fatih” iz Tuzi.

Žiri, na čijem je čelu bila nastavnica maternjeg jezika Senada Đešević, saopštio je da je drugo mjesto pripalo učenici četvrtog razreda Srednje mještovite škole “Bećo Bašić” iz Plava, dok su treće mjesto podijelili Mia Mrgunović iz podgoričke Srednje građevinsko – geodetske škole “Inženjer Marko Radević” i Elvisa Latić, JU Srednja mješovita škola iz Petnjice.

Rad učenika Ivana Mitrovića iz odjeljenja I/5 iz JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava je specijalno pohvaljen.

Đešević je, piđu Vijesti, rekla da pristiglo 75 radova iz petnaest opština i dvadeset škola iz Crne Gore – Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Pljevalja, Žabljaka, Herceg Novog, Kotora, Cetinja, Bara, Rožaja, Berana, Petnjice, Andrijevice, Gusinja i Plava.

Svečana dodjela diploma i nagrada biće upriličena 23. aprila, na Međunarodni dan knjige i autorskih prava u prostorijama JU SMŠ “Bećo Bašić” u Plavu.

“Raspisivanjem literarnog konkursa cilj nam je bio da obilježimo 83 godine od rođenja, a ujedno podsjetimo na veličinu i značaj jednog od najvećih umjetnika, književnika, hroničara, istraživača i sakupljača narodnog stvaralaštva Bošnjaka sa naših prostora, a i šire, Huseina Bašića”, kazala je Đešević.

Ona je istakla očekivanje da će ovaj, već tradicionalni literarni konkurs prerasti u narednim godinama u festival literarnog stvaralaštva.

Foto: Facebook/JU SMŠ “Bećo Bašić”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!