Monstat: Prošle godine najviše građana odselilo iz Bijelog Polja – 485

Najmanje osoba napustilo je Gusinje, njih osam, Petnjicu 19, Plužine 48 i Šavnik 64, a u tim opštinama je takođe registrovan najmanji priliv stanovništva

U Crnoj Gori je, prema podacima Monstata, prošle godine mjesto prebivališta promijenila 4.941 osoba, a najviše građana odselilo se iz sjevernog regiona, odnosno Bijelog Polja.

Pozitivan migracioni saldo, odnosno veći broj doseljenih nego odseljenih, zabilježen je u 11 opština.

Veći broj doseljenih nego odseljenih zabilježen je centralnom i primorskom regionu, dok je na sjeveru registrovan negativan migracioni saldo koji iznosi 907 osoba.

Najveća razlika između broja doseljenih i odseljenih stanovnika, tokom prošle godine, zabilježena je u Podgorici, gdje su se doselile 1.763 osobe, a odselilo 999.

Najveći negativan migracioni saldo zabilježen je u Bijelom Polju.

U tu sjevernu opštinu prošle godine doselile su se 134 osobe, a odselilo njih 485, prenosi Portal Luča.

Prošle godine se, osim u Podgoricu, najviše građana doselilo u Budvu, njih 418, zatim u Bar, 376, Nikšić 295 i Kotor 277.

Najmanje osoba napustilo je Gusinje, njih osam, Petnjicu 19, Plužine 48 i Šavnik 64, a u tim opštinama je takođe registrovan najmanji priliv stanovništva.

Većinu stanovništva koja se selila unutar države čine žene sa 52 odsto ili 2.583, dok muškarci čine 48 odsto od ukupnog broja, odnosno 2.358 stanovnika.

Foto: Bijelo Polje

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!