Bizarni slučaj u Velikoj Britaniji: Sin (41) tužio roditelje jer neće da ga izdržavaju

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Univerziteta Oxford, Sadiki tvrdi da je potpuno zavisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju. On je već deset godina nezaposlen i živi u stanu u londonskom Hyde Parku čija je vrijednost 1,14 miliona dolara, a koji je u vlasništvu njegove majke Reksande (Rakshande) i oca Dževejda (Javeda). Roditelji mu plaćaju i račune, a sedmično mu daju 550 dolara džeparca. No, prijeti mu prestanak izdržavanja zbog ozbiljne svađe koju je imao sa roditeljima

Neuobičajen sudski slučaj zabilježen je u Velikoj Britaniji, u kojem je 41-godišnji nezaposleni diplomirani pravnik Faiz Sadiki (Faiz Siddiqui) tužio roditelje u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život.

On je radio u nekoliko  kompanija do 2011. godine, a prošle godine je pokrenuo postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio. Sada je slučaj proslijeđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Sad se žalio na presudu i sve oči su uprte u taj slučaj, jer bi mogao postaviti presedan za ostale roditelje.

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Univerziteta Oxford, Sadiki tvrdi da je potpuno zavisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju. On je već deset godina nezaposlen i živi u stanu u londonskom Hyde Parku čija je vrijednost 1,14 miliona dolara, a koji je u vlasništvu njegove majke Reksande (Rakshande) i oca Dževejda (Javeda). Roditelji mu plaćaju i račune, a sedmično mu daju 550 dolara džeparca. No, prijeti mu prestanak izdržavanja zbog ozbiljne svađe koju je imao sa roditeljima.

Ovo nije prvi put da se Sadiki pojavljuje u medijima, prenosi Avaz.ba. Prije nekoliko godina privukao je pažnju jer je tužio Univerzitet Oxford tvrdeći da mu ova institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo je na njegovu karijeru. Gubitak je procijenio na 1,4 miliona dolara, ali je sudija odbacio njegov zahtjev.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!