Šta se ono na Dinari sjaji: Praunuk četničkog vojvode Momčila Đujića, koji živi u Kaliforniji, ne haje za porijeklo, bitne su mu samo – šljokice

Dane na Instagramu ima skoro 17.000 pratilaca. Sa njima nesebično dijeli prizore iz svog života, njegova strast su šminka, kostimiranje i fotografija, a moto: “Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice” (When in doubt, just add glitter). Brojne eksplicitne slike mahom prate uvredljivi komentari na srpskom, na koje Dane ne odgovara. Samo doda šljokice i ne obazire se

Na društvenim mrežama vijest dana je praunuk vojvode Momčila Đujića, koji živi u Kaliforniji i ima poprilično eksplicitan Instagram profil.

“Momak po imenu Dane na Instagramu se zove GlitteryDane (Šljokičavi Dane), a kako vidimo po njegovim postovima, Dane očigledno živi život neopterećen prošlošću, oslobođen tereta lika i dela svog dede popa Đujića”, piše Blic.

Danetov djed Momčilo Đujić, srpski sveštenik proglašen za “četničkog vojvodu”, predvodio je značajan dio četnika na području sjeverne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svjetskog rata. Nakon rata emigrirao je u Ameriku i stacionirao se u Kaliforniji, gdje i danas žive njegovi potomci. Momčilu su nove jugoslovenske vlasti u odsustvu sudile i osuđen je za ratne zločine uz optužnicu za kolaboraciju i odgovornost za smrt oko hiljadu i po ljudi u toku rata.

Iz Kalifornije Đujić je igrao značajnu ulogu u srpskim emigrantskim pokretima a sa drugim protjeranim četničkim borcima osnovao je pokret “Ravna gora”. Kasnije se povukao u San Markos i posvetio se pisanju pjesama i dosjetki koje je objavljivao u Americi i Srbiji.

Njegov unuk Dane na Instagramu ima skoro 17.000 pratilaca. Sa njima nesebično dijeli prizore iz svog života, njegova strast su šminka, kostimiranje i fotografija, a moto: “Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice” (When in doubt, just add glitter).

Brojne eksplicitne slike mahom prate uvredljivi komentari na srpskom, na koje Dane ne odgovara. Samo doda šljokice i ne obazire se.

Foto: Blic

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!