Novosadske umjetnice poklonile stan devojčici Kristini koja uči uz svijeću da majci obezbijedi bolji život

Gledala sam na televiziji emisiju o Kristini i Vukosavi, srce mi se cijepalo kad sam vidjela u kakvim užasnim uslovima žive. A uprkos tome, ta divna djevojčica, koja uči uz svijeću, ima sve petice i želi da jednog dana svojoj majci i sebi obezbijedi bolji život. Odmah sam nazvala sestru i predložila joj da stan našeg pokojnog oca, profesora biologije u zmajevačkoj osnovnoj školi, poklonimo Kristini i Vuki. Ni ona ni ja ne nameravamo tu da stanujemo, nismo razmišljale ni o prodaji, šteta je da taj prostor stoji neiskorišćen i da propada

Piše: Angelina Čakširan

Desetogodišnja Kristina Knežević i njena teško bolesna majka Vuka Disić, o čijoj su teškoj sudbini nedavno izvještavali svi mediji, dobile su krov nad glavom! Prvi put će imati svoj dom, s kupatilom i strujom, a sve zahvaljujući poznatim novosadskim umjetnicama, vajarki Violeti Labat Mitrušić i njenoj sestri, kompozitorki Jasmini Mini Mitrušić koje su odlučile da im poklone stan u Zmajevu, koji su naslijedile od svog oca Borislava.

Plakale su u neverici

– Gledala sam na televiziji emisiju o Kristini i Vukosavi, srce mi se cijepalo kad sam vidjela u kakvim užasnim uslovima žive. A uprkos tome, ta divna djevojčica, koja uči uz svijeću, ima sve petice i želi da jednog dana svojoj majci i sebi obezbijedi bolji život. Odmah sam nazvala sestru i predložila joj da stan našeg pokojnog oca, profesora biologije u zmajevačkoj osnovnoj školi, poklonimo Kristini i Vuki. Ni ona ni ja ne nameravamo tu da stanujemo, nismo razmišljale ni o prodaji, šteta je da taj prostor stoji neiskorišćen i da propada.

Mina se odmah složila pa sam potražila žabaljskog humanitarca Mileta Jovanovića koji je u medijima pokrenuo priču o teškom životu majke i kćerke, i saopštila mu našu odluku. Preostalo je samo da njih dvije pristanu i tako smo se našli u Zmajevu. Bila sam dirnuta njihovom reakcijom, obje su plakale, prosto ne vjerujući da konačno imaju dom –  priča Violeta Labat Mitrušić i dodaje da sada predstoji kompletiranje dokumentacije kako bi se dvosoban stan s kupatilom, kuhinjom i velikim tavanskim prostorom i zvanično prenio na nove vlasnike.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU LUFTIKA.RS

Novosadske umetnice poklonile stan devojčici Kristini koja uči uz sveću da majci obezbedi bolji život

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!