Amfilohije objašnjavao zašto mu ljube ruku, a nakon saslušanja u policiji rukovao se sa inspektorom

Policija reagovala zbog liturgija u Hramu Hristovog vaskrsenja i na temeljima crkve na Zlatici. Tvrde da su na dvije lokacije registrovali grupe sveštenika i građana, pa zvali tužioca…

Foto: Facebook.com

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije morao je policiji da objašnjava zbog čega su mu juče ujutro, tokom službe na ostacima manastira Zlatica, sveštenici, pojci, đakoni i monahinje cjelivali ruku.

To su “Vijestima” kazali iz Mitropolije crnogorsko primorske, objašnjavajući da je cjelivanje ruke sastavni dio službe, te da je Amfilohije to i objasnio inspektorima.

On, sveštenici Velibor Džomić, Branko Vujačić i Leka Vujisić, zatim đakon Ivan Crnogorčević i pojci Nešo Kovačević i Vukić Milikić u policiju su pozvani nakon što je policiji prijavljeno da se na Zlatici krši socijalna distanca – ljubljenjem ruke Amfilohiju.

Oni, starješina hrama Hristovog vaskrsenja protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, sveštenici Dalibor Milaković, Mirčeta Šljivančanin, Miladin Knežević, protođakon Vladimir Jaramaz i đakon Pavle Božović, koji su juče služili u Hramu Hristovog vaskrsenja, saslušavani su nekoliko sati…

U CB je privedeno i više građana koji su bili ispred hrama, ili su samo prolazili tuda, a među njima i lider Prave Crne Gore Marko Milačić i advokat Nikola Bošković.

KOMPLETAN TEKST MOŽETE PROČITATI NA PORTALU VIJESTI. Takođe, Vijesti su objavile fotografiju na kojoj se vidi rukovanje mitropolita Amfilohija i policijskog inspektora.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!