Kosovo dobilo logističku bitku protiv Španije: Utakmica će se igrati uz zastavu i himnu

Potez Španaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta i članica Uefe i Fife. Pravila Uefe i Fife su kristalno jasna i Španci to znaju i ne smiju da mijenjaju ta pravila. Igraćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren, poručili su s Kosova

Prema pisanju El Confidenciala, čini se da je Kosovo dobilo logističku bitku protiv Španije pred kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koja bi trebalo da se igra 31. marta.

Španija ne priznaje Kosovo kao državu, pa je špansko ministarstvo vanjskih poslova odredilo da gosti ne smiju imati tretman suverene države na tom susretu. To znači da organizatori utakmice i komentatori u prenosu ne bi smjeli da govore da Španija igra protiv Kosova, nego protiv ekipe s teritorije Kosova. Takođe, njihova zastava se ne bi prikazivala uz špansku, a njihova himna ne bi bila navedena kao nacionalna himna Kosova, nego kao muzika koja predstavlja teritoriju Kosova. Španski fudbalski savez ni na koji način ne bi isticao da igra protiv suverene države, prenosi Index.

“Potez Španaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta i članica Uefe i Fife. Pravila Uefe i Fife su kristalno jasna i Španci to znaju i ne smiju da mijenjaju ta pravila. Igraćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren”, poručili su nakon toga s Kosova.

Ipak, španski mediji iz izvora bliskih vladi saznaju da su Kosovari napravili veliki pritisak na Uefu i špansku vladu i da su Španci popustili. Tako će kosovska zastava biti uz špansku, intoniraće se i himna, a Kosovo će se predstavljati kao državu, prenosi N1.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!