Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca podržava FCJK: Ostanite jaki, dosljedni i ponosni na sve što jeste

Nećemo se, kao udruženje, osvrćati i komentarisati pokušaje provokacije koji su na dan protestnog skupa pokušali da naruže prelijep čin podrške koji je narod cetinjskih ulica dao Fakultetu, kao pojedinci hoćemo i te kako. Ponovo je Crna Gora ustala da odbrani svoje. Te stoga i mi, kao iseljenici i neodvojivi dio Crne Gore, ne možemo ostati nijemi na sve što plasiraju kao neistinu, sa više no jasnim ciljem i namjerama koje su samo pokušale ostati skrivene”, piše se u saopštenju

Proteklih dana svjedoci smo pokušajima skrnavljenja, demistifikacije i uništavanja jednog od najvećih ponosa Crne Gore u proteklih 10 godina. Proteklih dana svjedočili smo, isto tako, junaštvu, hrabrosti i odlučnosti profesora, studenata i građana Cetinja, saopšteno je iz Crnogorskog društva “Lovćen” iz Lovćenca, povodom situacije na Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

“Nećemo se, kao udruženje, osvrćati i komentarisati pokušaje provokacije koji su na dan protestnog skupa pokušali da naruže prelijep čin podrške koji je narod cetinjskih ulica dao Fakultetu, kao pojedinci hoćemo i te kako. Ponovo je Crna Gora ustala da odbrani svoje. Te stoga i mi, kao iseljenici i neodvojivi dio Crne Gore, ne možemo ostati nijemi na sve što plasiraju kao neistinu, sa više no jasnim ciljem i namjerama koje su samo pokušale ostati skrivene”, piše se u saopštenju.

Poručuju da “ostanete jaki, dosljedni i ponosni na sve što jeste”.

“Crnogorci ne ljube lance. Crnogorsko društvo ‘Lovćen’ iz Lovćenca daje bezuslovnu, bezrezervnu i nadasve crnogorsku podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja”, piše u saopštenju.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!