Poznatog humanitarca Hida Muratovića, koji 30 godina pomaže najugroženije porodice, tužila žena kojoj je pomogao, a sud ga kaznio (VIDEO)

U svom humanitarnom radu ovo nije doživio, a uspio je da napravi 49 kuća i donira i kupi nebrojeno namještaja, bijele tehnike, invalidskih kolica, donese poklone za samohrane roditelje, napuštenu djecu širom Sandžaka i Pešterske visoravni. Hido kaže da neće odustati od svog poziva i da će nastaviti da pomaže. Priprema i pedesetu kuću za petoro siročadi

Novopazarca Hida Muratovića, poznatog humanitarca, poslije 30 godina bavljenja tim poslom tužila je žena kojoj je prije nekoliko godina pomagao.

Muratović kaže da je optužen da je lažno obećao izgradnju kuće Hasimi Gusinjac.

„Mnogo su me povrijedili“, kazao je Muratović kroz suze novinarki TV NovaS.

Sa bolom u duši najpoznatiji novopazarski humanitarac počeo je priču o tome kako je došao u situaciju da bude tužen.

„Bio sam u naselju Velje Polje, u opštini Tutin, sa njenim prvim komšijom. Obišli smo Hasimu Gusinjac. Živjela je u deset kvadrata, u brvnari, i porazgovarao sam s njom da joj kupim pet metara drva za predstojeću zimu i dao novac njenom komšiji. On je kupio drva i ja sam poslije tri-četiri dana došao i snimio priču, kao što uvijek radim“, ispričao je Muratović.

A onda je, kao grom iz vedra neba, stigla tužba – od nje.

„Poslije tri godine me tužila da sam obećao da joj gradim kuću, kako sam joj uništio građu za kuću i da joj nisam ni drva obezbijedio. Rekao sam sudiji da ona sve izmišlja, da je to napad na moju humanost, na ljude širom svijeta koji mi daju amanete“, kazao je Muratović.

Kažnjen je, dodaje, sa 53.000 dinara, 2018. godine, a Viši sud u Novom Pazaru je presudu poništio. Kaže da je slučaj preuzeo drugi sudija.

„On me kaznio sa 5.700 dinara. Vjerovatno da sakrije bruku kolega“, rekao je Muratović reporteru Prve TV, koja je takođe radila prilog.

U svom humanitarnom radu ovo nije doživio, a uspio je da napravi 49 kuća i donira i kupi nebrojeno namještaja, bijele tehnike, invalidskih kolica, donese poklone za samohrane roditelje, napuštenu djecu širom Sandžaka i Pešterske visoravni.

Hido kaže da neće odustati od svog poziva i da će nastaviti da pomaže.

Priprema i pedesetu kuću za petoro siročadi.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!