Čirgić poručio Koprivici: Profesori FCJK niti pišu, niti ćute za pare, ako mi uplate zaostale dvije nadoknade doniraću ih Fakultetu za crnogorski jezik i književnost

Budući da je ovih dana ponavljao da sam ja jedan od dva istaknuta kulturna stvaraoca (ime drugoga nije saopštio) koji je status stekao protivno proceduri, pitam se na osnovu čega je MPNKS odlučilo da mi isplati zaradu za koju je do juče tvrdilo da mi po zakonu ne pripada. Jesu li se to uvjerili da nemaju ingerencije da se igraju tužilaca i sudija ili im je dovoljno što su prethodnih dana u prljavoj kampanji pokušali da me diskredituju?!”, ističe Čirgić

Današnjom izjavom da će dvije zaostale nadoknade istaknutim kulturnim stvaraocima, koje su bile protivzakonito obustavljene, biti isplaćene svima, pa i Adnanu Čirgiću, spoljni ekspert za kulturu u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica i taj resor potvrdili su našu optužbu da je riječ o svjesnoj diskreditaciji onih koji kritikuju ovu vlast, kazao je dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić.

“Budući da je ovih dana ponavljao da sam ja jedan od dva istaknuta kulturna stvaraoca (ime drugoga nije saopštio) koji je status stekao protivno proceduri, pitam se na osnovu čega je MPNKS odlučilo da mi isplati zaradu za koju je do juče tvrdilo da mi po zakonu ne pripada. Jesu li se to uvjerili da nemaju ingerencije da se igraju tužilaca i sudija ili im je dovoljno što su prethodnih dana u prljavoj kampanji pokušali da me diskredituju?!”, ističe Čirgić, prenosi Portal Analitika.

On poziva nadležno Ministarstvo da “svoje navode o mom nezakonitom sticanju statusa istaknutoga kulturnog stvaraoca dokažu na sudu”.

“Poručujem da ću, ukoliko mi zbilja uplate zaostale dvije nadoknade, obje donirati Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, kojem to ministarstvo do dana današnjeg nije uplatilo ni jedan jedini cent. Osim ogavnog odnosa MPNKS prema meni lično i ustanovi koju predstavljam, na ovaj me postupak posebno obavezuje odnos naših građana i prijatelja koji su iz svojih skromnih budžeta izdvojili donacije za opstanak FCJK, na čemu im osobito zahvaljujem”, kazao je Čirgić.

Kako je i ranije poručio, profesori FCJK niti pišu niti ćute za pare.

“Nema te novčane nadoknade kojom se može kupiti naša ćutnja pred činjenicom da ova vlast ruši građanski koncept crnogorske države i stubove njenog identiteta”, zaključuje Čirgić.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!