Ponovo pokazao klasu: Ronaldo platio liječenje dječaka (7) s tumorom

Cijelu priču je javnosti obznanila sestra njegove izabranice Georgine, a Portugalac je odavno poznat kao veliki humanitarac, pogotovo kada su djeca u pitanju budući da je i sam bio jako siromašan

Kristijano (Cristiano) Ronaldo ponovno je pokazao “klasu”, ali ovog puta humanitarnu i spasio život jednog dječaka iz rodnog Portugala.

Naime, malom Tomásu (7) je u septembru 2019. dijagnosticiran neuroblastom – zloćudni tumor koji se razvija iz nezrelih živčanih stanica koje se nalaze u ili oko nadbubrežne žlijezde, u drugim dijelovima trbuha, u prsima, na vratu i uz kralježnicu, gdje postoje skupine nervnih ćelija.

Život dječaka bio je u opasnosti i brzo je podvrgnut tretmanima koji su poboljšali njegovo zdravlje. Međutim, Tomásu se stanje ponovno pogoršalo u oktobru prošle godine i bila mu je potrebna skupa medicinska njega.

Njegovi roditelji nemaju novaca za adekvatno lječenje pa su tražili pomoć, a javio se, naravno, Ronaldo i osigurao sva potrebna financijska sredstva za liječenje malog Tomása.

Cijelu priču je javnosti obznanila sestra njegove izabranice Georgine, a Portugalac je odavno poznat kao veliki humanitarac, pogotovo kada su djeca u pitanju.

“Tomás je već na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i započeo liječenje u bolnici Vall d’Hebron. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno hvala što pomažete Tomásu da započne liječenje”, napisala je Ivana na Instagramu, prenosi Avaz.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH