Prilog HRT-a izazvao sprdnju Hrvata i Srba na društvenim mrežama: Ne zna se ko je duhovitiji (VIDEO)

Mnogi HRT-ov prilog uspoređuju s epizodom Nadrealista o raspadanju hrvatsko-srpskog jezika na srpski, hrvatski, bosanski, hercegovački, crnski i gorski

Na Twitteru se uveliko govori o HRT-ovom prilogu o djevojci koja je, kako su oduševljeno ispričali, za tri godine uspjela da savlada hrvatski jezik, a dolazi iz Srbije.

“Naučiti jezik u samo tri godine tako dobro da možete ići na natjecanja, uspjeh je i za vrsne jezikoslovce. A postigla je to sedamnaestogodišnja Tea Lončar iz Karina koja je materinski srpski zamijenila materinskim hrvatskim, nakon što se obitelj vratila iz Srbije. Najbolja je učenica obrovačke srednje škole i tu ne misli stati”, navodi se u prilogu HTV-a koji potpisuje novinar Edi Škovrlj.

Prilog je zabavio i hrvatske i srpske tviteraše, pa je odmah krenula sprdnja.

Mnogi HRT-ov prilog uspoređuju s epizodom Nadrealista o raspadanju hrvatsko-srpskog jezika na srpski, hrvatski, bosanski, hercegovački, crnski i gorski, prenosi Index.hr.

Pogledajte:

Tea – vrsna jezikoslovka iz Karina

🏆Naučiti jezik u samo tri godine tako dobro da možete ići na natjecanja, uspjeh je i za vrsne jezikoslovce. A postigla je to sedamnaestogodišnja Tea Lončar iz Karina koja je materinski srpski zamijenila materinskim hrvatskim, nakon što se obitelj vratila iz Srbije. Najbolja je učenica obrovačke srednje škole i tu ne misli stati.

Posted by HRT Vijesti on Tuesday, February 2, 2021

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH