Tramp: Proces mog impičmenta nastavak najvećeg lova na vještice u istoriji

Mislim da to izaziva ogromnu opasnost za ovu zemlju i ogroman bijes, rekao je Tramp novinarima, pred put na američko-meksičku granicu

Donald Tramp (Foto: Printscreen)

Odlazeći američki predsjednik Donald Tramp rekao je da ne želi nasilje, osuđujući posljednje pokušaje demokrata da pokrenu proces njegovog opoziva zbog tvrdnji da je podsticao nasilje protiv američke vlade tokom prošlonedjeljne sjednice Kongresa na kojoj je potvrđena pobjeda Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima 3. novembra, tokom koje su njegove pristalice upale u Kapitol.

“Ne želimo nasilje. Nikada nasilje, apsolutno ne nasilje“, rekao je on novinarima.

Proces „impičmenta“ nazvao je „nastavkom najvećeg lova na vještice u istoriji politike“, prenosi BBC.

„Mislim da to izaziva ogromnu opasnost za ovu zemlju i ogroman bijes“, rekao je Tramp novinarima, pred put na američko-meksičku granicu.

Demokrate su prošle sedmice najavile da će pokrenuti Trampov impičment, a Bajden je povodom toga rekao da ne razmišlja uopšte o opozovu Trampa, već na borbu protiv pandemije koronavirusa.

Predstavnički dom Kongresa SAD u srijedu će razmatrati opoziv Trampa, nedjelju dana nakon što su njegove pristalice upale u zgradu parlamenta, izjavili su predstavnici Demokratske stranke.

Članovi Predstavničkog doma u Rezoluciji optužuju Trampa za podsticanje pobune protiv države.

„Predsednik Tramp je ozbiljno ugrozio bezbjednost SAD i instituicije Vlade. On će ostati prijetnja nacionalnoj bezbjednosti, demokratiji i Ustavu ako mu bude dozvoljeno da ostane na položaju“, navodi se u Rezoluciji na četiri stranice.

U međuvremenu je lider republikanske manjine u Predstavničkom domu Kevin Makarti pozvao demokrate da odustanu od namjere da drugi put pokrenu proces impičmenta Trampa, prenosi N1.

„Naša zemlja nije samo podijeljena, već i duboko povrijeđena, a impičment predsjednika samo 12 dana prije nego što mu istekne mandat podijeliće zemlju još dublje“, naveo je Makarti u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!