Abazović ponovio da Vlada nije zvanično čestitala Dan RS: Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine (VIDEO)

Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike, rekao je Abazović

Dritan Abazović (Foto: Printscreen/Al Jazeera)

Ne stišavaju se reakcije iz Bosne i Hercegovine nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović nezvanično čestitao neustavni Dan RS. Dio političara iz BiH od Krivokapića traži izvinjenje, a potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovara da poštuje institucije Bosne i Hercegovine.

“Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović.

On je za Al Jazeeru dodao da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

“Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste”, poručio je vicepremijer, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!