Tramp najavio demonstracije 6. januara, kada bi Kongres trebalo da potvrdi Bajdenovu izbornu pobjedu

Jedan od razloga za strepnju od nasilja tokom okupljanja Trampovih pristalica jeste poruka koju je aktuelni predsjednik uputio preko Twittera, pozivajući sve koji ga podržavaju da dođu na protest koji je nazivao “Stop krađi”, uz najavu da će demonstracije “biti divlje”

Donald Tramp (Foto: Printscreen)

Na dan kada bi američki Kongres trebalo da potvrdi Bajdenovu izbornu pobjedu odlazeći predsjednik Donald Tramp najavio je demonstracije u Vašingtonu.

Prema planu organizatora, protesti bi trebalo da krenu od vašingtonskog obeliska, da se kreću preko Trga slobode do kongresnog zdanja na Kapitol Hilu, prenosi CNBC.

“Obezbijedićemo mirno održavanje protesta i nasilje neće biti tolerisano”, izjavio je novopostavljeni načelnik policije Vašingtona, Robert Konti, u intervjuu za dnevnik Vašington post.

Jedan od razloga za strepnju od nasilja tokom okupljanja Trampovih pristalica jeste poruka koju je aktuelni predsjednik uputio preko Twittera, pozivajući sve koji ga podržavaju da dođu na protest koji je nazivao “Stop krađi”, uz najavu da će demonstracije “biti divlje”, prenosi “Blic”.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH