Bijelo Polje proslavilo Dan opštine: Nagradu “3. januar” dobili zdravstveni radnici, nagrađeni najbolji studenti (VIDEO)

Predsjednik Opštine Petar Smolović je istakao da je antifašistička borba i izvojevana sloboda najviši vrh savremene Crne Gore. Dodao je da u “2021. godini planiramo nastavak i završetak svih započetih radova koji će doprinijeti da Bijelo Polje postane moderan planinsko – skijaški i speleološki centar regiona”

Nermin Bećirović, Nemša Omerhodžić i Petar Smolović (Foto: Opština Bijelo Polje)

Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima u centru grada, skromnom proslavom i dodjelom najveće opštinske nagrade, Bijelo Polje je juče proslavilo 3. januar, Dan oslobođenja.

Nagrada “3. januar” pripala je zdravstvenim radnicima.

Sjednica u Centru za kulturu je, zbog epidemiološke situacije, održana uz poštovanje svih mjera propisanih od nadležnih institucija.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je istakao da je antifašistička borba i izvojevana sloboda najviši vrh savremene Crne Gore.

“Želim da istaknem da se naši slavni preci nisu borili samo za antifašističke ideale. Borili su se da bi sačuvali ono što je Bijelo Polje i prije i poslije njih vjekovima gradilo i baštinilo – međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot.  Ideje za koje su se oni borili, utemeljene su u modernoj, evropskoj i građanskoj Crnoj Gori”, kazao je Smolović.

Dodao je da je 2020. godina bila puna izazova, u kojoj je lokalna samouprava radila na unapređenju životnih uslova građana u svakom dijelu grada i u svim naseljima.

Smolović se zahvalio saradnicima u lokalnoj samoupravi i opštinskim preduzećima na predanom radu i posvećenosti, kao i odbornicima koje je, uprkos različitim stavovima, povezivala želja da se Bijelo Polje razvija.

Petar Smolović (Foto: Opština Bijelo Polje)

“U 2021. godini planiramo nastavak i završetak svih započetih radova koji će doprinijeti da Bijelo Polje postane moderan planinsko – skijaški i speleološki centar regiona. Ove godine ćemo pored nastavka realizacije kapitalnih projekata od državnog značaja, početi rad na kruni urbanog uredjenja gradskog jezgra, izgradnjom gradskog šetališta pored Lima”, rekao je Smolović.

Predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić je rekla da je “današnji dan prožet iskrenim ponosom i dužnim poštovanjem prema precima, znanim i neznanim ljudima koji su svoje živote utkali u slobodu našeg grada”.

“Danas, 76 godina nakon Drugog svjetskog rata, ne smijemo pristajati na bilo kakav vid diskriminacije na osnovu rasne, etničke, nacionalne, vjerske i druge pripadnosti ili različitosti. Ali i da se beskompromisno borimo protiv svake fašističke ili ekstremističke ideologije”, rekla je, između ostalog, Omerhodžić.

Nagrada “3. januar” je uručena predstavnicima zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć – dr Erolu Muratoviću, dr Majdi Dobardžić i dr Besimu Kadiću.

Plakete i zahvalnice ove godine dobili su: Humanitarni fond „Hilal“, Opštinska organizacija Crvenog krsta, Radio Bijelo Polje, Radmila Mika Rakočević, pok, Dejan Luković (posthumno), firma Global Industrial Solutions i Jelena Ćetković.

Vijence na Spomenik palim borcima na Trgu slobode položili su Smolović, Omerhodžić i potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović.

Vijence su položili i predstavnici boračkih organizacija SUBNOR-a i antifašista Crne Gore i OBNOR-a i predstavnici političkih partija.

Smolović sa nagrađenim studentima (Foto: Opština Bijelo Polje)

Smolović je dodijelio nagrade za 2020. godinu za sedam najboljih studenata iz Bijelog Polja.

Nagrađeni su:

Đorđe Radojević, student Stomatološkog fakulteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 10.

Šučro Madžgalj, student Medicinskog fakulteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 10.

Nikola Minić, student Arhihektonskog fakulteta u Beogradu, prosječna ocjena 10.

Semra Husović, studentkinja Filološkog fakulteta u Nikšiću, prosječna ocjena 10.

Vuk Zeković, student VATEL – Fakulteta za turizam, prosječna ocjena 10.

Viktorija Perošević, studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, prosječna ocjena 9,74.

Svetlana Kojović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Podgorici, prosječna ocjena 9,67.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!