DF: Na dan izbora planiran državni udar, dopremljeno oružje iz Nikšića u Podgoricu

‘Demokratski front je u saznanju da je 28. avgusta 2020. godine major Dragan Rašković iz skladišta u Brezoviku po naređenju komandanta kasarne pukovnika Dragana Dulovića u kasarnu Masline dostavio 30 automatksih pušaka m70 sa 5.040 metaka u četiri sanduka. 3780 metaka 7,62 u tri sanduka i 7560 metaka u šest sanduka. Istog dana 20 automatksih pušaka m70 uzima Agencija za nacionalnu bezbjednost, a 10 automatksih pušaka m70 preuzima Generalštab

Nebojša Medojević i Milan Knežević (Foto: Printscreen)

Došli smo do saznanja da je dva dana prije održavanja izbora 30. avgusta zaduženo 30 komada automatskog oružja i 16.000 metaka koji su iz skladišta u Brezoviku dopremljeni u kasarnu Morača, a dalje iz nje u Agenciju za nacionalnu bezbjednost kao i u kasarnu Masline”, saopštili su lideri Demokratskog fronta na današnjoj vanrednoj pres konferenciji.

”Demokratski front je u saznanju da je 28. avgusta 2020. godine major Dragan Rašković iz skladišta u Brezoviku po naređenju komandanta kasarne pukovnika Dragana Dulovića u kasarnu Masline dostavio 30 automatksih pušaka m70 sa 5.040 metaka u četiri sanduka. 3780 metaka 7,62 u tri sanduka i 7560 metaka u šest sanduka. Istog dana 20 automatksih pušaka m70 uzima Agencija za nacionalnu bezbjednost, a 10 automatksih pušaka m70 preuzima Generalštab. Na fotografijama se vidi da su sanduci otvarani, a to znači da su puške punjene i da je dijeljena municija”, kazao je jedan od lidera DF-a, Milan Knežević.

Kako je kazao, lideri DF-a traže informaciju od nadležnih organa zašto je ovo oružje korišteno 28. avgusta 2020. godine, dva dana pred parlamentarne izbore.

”Želimo da nam nadležni organi dostave reverse i želimo da znamo ko je koristio i za šta ove automatske puške i municiju, jer ne postoje nikakvi podaci da je ovo oružje vraćeno sa municijom niti imamo ikakve informacije zbog čega je korišteno”, kazao je Knežević.

Dodao je da je veoma simptomatično da se dva dana pred održavanje izbora zaduže puške koje se prosljeđuju u ANB i u Generalštab.

”Tog dana u kasarni Masline, prilikom preuzeća pušaka i metaka i kasnije transporta ka ANB-u, bili su prisutni: iz logističkog bataljona dežurni zastavnik Rade Jakšić, pomoćnik dežurnog, stari vodnik Vladeta Gačević i dežurni u četi vojne policije, vojnik prve klase Dražen Janković. Podsjetiću vas da je 12. oktobra 2016. godine na sličan način kada se Mirko Paja Velimirović predao Milivoju Katniću došlo do zaduživanja 40 automatskih pušaka koje je na revers potpisao Dragan Pejović, a na zahtjev Vladana Lazovića iz specijalnog policijskog odjeljenja, inače bratanića Zorana Lazovića. To oružje je iskorišteno kasnije da bude predstavljeno kao oruđe vezano za državni udar i da bude klopka i zamka za generala Dikića, iako se jasno vidi da postoji revers, foto elaborat kao i dokumentacija da je kasnije uskladišteno u kući visokog policijskog funkcionera Siniše Stojkovića gdje je trebao da bude doveden Bratislav Dikić. To oružje je predstavljeno da je trebalo da bude iskorišteno od DF-a kako bi mi nasilno upali u Skupštinu i uhapsili i ubili Mila Đukanovića”, ističe Knežević.

Kako tvrdi, četiri godine kasnije se ponavlja ista priča.

”30 automata i preko 16.000 metaka biva iz skladišta u Brezoviku dopremljeno u kasarnu Morača, a iz kasarne Morača 20 automata i sva municija u ANB i 10 automata u Generalštab. Ne postoje nikakvi reversi, ne postoji nikakva dokumentacija i mi s pravom sumnjamo da se to oružje nalazi kod ljudi koje kontroliše ili ih je kontrolisao ANB na čelu sa Dejanom Peruničićem. Ovo je još jedan od dokaza kako je država pod kontrolom DPS-a ponovo pokušala da nađe unutrašnje krivce za njihove montirane procese”, kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević je kazao da je ovo samo još jedan u nizu dokaza da je Crnu Goru otela kriminalna organizacija koja njom vlada 30 godina.

”Ta organizacija je spremna na sve da sačuva vlast jer za njih to znači da sačuvaju slobodu i opljačkane pare Crne Gore. Nije prvi put da upozoravamo da teroristička organizacija – Demokratska partija socijalista, ima svoje plaćenike koji su kriminalci, da imaju svoju logistiku u Upravi policije i da stoje iza čitavog niza likvidacija i ubistava i predstavlja najveću bezbjednosnu prijetnju u regionu i Evropi”, kazao je Medojević.

Medojević ističe da se protiv DPS-a ne mogu boriti mekanim mjerama Vlade.

”Neophodna je jedna jaka Vlada koja će primijeniti nestandardne vanredne mjere. Ne možemo se boriti tezom nema revanšizma. Svi mi smo saglasni da je to najveća opasnost za mir i stabilnost u Crnoj Gori. Ove informacije treba staviti u kontekst pokušaja struktura bliskih DPS-u da destabilizuju novu vlast. Ja sam razočaran koracima koje preduzima nova Vlada i očekujem oštar odgovor. Po zakonima Mila Đukanovića se ovo ne može riješiti i nova vlast mora odmah zakazati sjednicu za nacionalnu bezbjednost kako bi se vidjelo kako se došlo do trebovanja ovog oružja. Moramo otkriti ko je naredio starješinama da trebuje ovo oružje”, kazao je Medojević.

Kako je kazao, ovo trebovanje oružja je akt terorizma. piše Portal Analitika.

”Iz policije su nestajale snajperske puške iz kojih su se vršile likvidacije po regionu, snajperi laserski, optički. Moramo uvesti vanredno kako bi se izborili sa korupcijom kao i zabranu rada DPS-a”, zaključio je Medojević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!