Strašan i potresan trenutak: Palestinskom doktoru rekli da mu je porodica u hitnoj, a onda su ga poslali u mrtvačnicu (VIDEO)

Doktoru Musi rekli su da mu je stigla porodica, žena, ćerka i sin. Međutim, nigdje nije bilo šestogodišnjeg Jusufa… “Idem, idem, tražim ga!”, vikao je na hodniku doktor svojoj ženi, koja ga je preklinjala da pronađe njihovog drugog sina

Strašan i potresan video palestinskog doktora koji je morao da identifikuje svog sina dok je bio dežuran širi se društvenim mrežama, a objavio ga je i američki NBC.

Muhamad Abu Musa radi u bolnici Al-Ahli, koju je juče pogodila raketa za koju Palestinci i Izraelci prebacuju krivicu jedni na druge. Stotine je mrtvih, muškarci, žene i djeca…

Sad se širi video snimljen koji dan ranije, kad su u istu bolnicu prevozili žrtve napada za koji Palestinci tvrde da su izveli Izraelci.

Doktoru Musi rekli su da mu je stigla porodica, žena, ćerka i sin. Međutim, nigdje nije bilo šestogodišnjeg Jusufa…

“Idem, idem, tražim ga!”, vikao je na hodniku doktor svojoj ženi, koja ga je preklinjala da pronađe njihovog drugog sina.

“Bili smo ispod ruševina. Neki muškarci su nas izvukli, ali rekla sam im da je Jusuf još tamo negdje”, ispričala je očajna majka.

Doktor je izašao iz bolnice i krenuo prema mrtvačnici. Zastao je, piše “Kurir”, metar prije ulaza, skupio snage i ušao. Prekrio je lice rukama i izašao. Bio je to njegov sin, Jusuf.

“Bio sam šokiran kad sam čuo da su mi pogodili kuću. U istoj kući je i brat i njegova porodica, kod njega isto ima dosta povrijeđenih i poginulih”, ispričao je doktor.

Objavljena je i duža verzija snimka na kom se vidi kako je doktor primio porodicu u hitnoj, a potom išao da identifikuje sina.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!