Objavljena Odluka o osnivanju avio kompanije “To Montenegro”

Osnovni kapital Društva je 30 miliona eura i, kako se navodi u Odluci, biće uplaćen u roku od jedne godine od dana registracije Društva, u jednoj ili više tranši, od čega će 4 miliona eura biti uplaćeno prilikom registracije Društva

Ilustracija (Foto: Printscreen)

U Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o osnivanju nove avio-kompanije “ToMontenegro”.

Kako se navodi u Odluci koju je potpisao premijer Zdravko Krivokapić, osnivač društva je Vlada Crne Gore sa udjelom od 100 odsto, prenose “Vijesti”.

Osnovna djelatnost društva je vazdušni prevoz putnika i obuhvata:

– prevoz putnika vazdušnim putem na redovnim linijama, sa utvrđenim redom letjenja;

– čarter letove;

– letove radi razgledanja panorame;

– iznajmljivanje vazduhoplovne opreme sa posadom radi prevoza putnika;

– prevoz putnika od strane aeroklubova radi obuke ili zabave.

Osnovni kapital Društva je 30 miliona eura i, kako se navodi u Odluci, biće uplaćen u roku od jedne godine od dana registracije Društva, u jednoj ili više tranši, od čega će 4 miliona eura biti uplaćeno prilikom registracije Društva.

Navodi se da se sredstva za finansiranje Društva obezbjeđuju iz prihoda ostvarenih obavljanjem djelatnosti Društva i drugih izvora u skladu sa zakonom.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, gostujući u emisiji Reflektor na TV Vijesti najavio je otvaranje nove avio kompanije koja će se zvati “2 Montenegro”.

“Otvorićemo novu kompaniju, ako možemo da Montenegro Airlines da održimo dobro je, ako ne možemo pretrpjećemo tu štetu par mjeseci. Imaćemo novu kompaniju koja će da se vodi onako kako treba. Zvaće se “2 Montenegro”, “To Montenegro”, ili u prevodu “Za Crnu Goru””, kazao je Bojanić u emisiji Reflektor. Dodao je “da će biti više crvene boje nego plave na avionima nove kompanije”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!