Bojanić počeo razgovore s Mijačem o sudbini Montenegro erlajnsa

Jutros sam na temu sudbine MA, a uz učešće državnog sekretara Zorana Radunovića, održao sastanak sa Mijačem. Detaljnije se upoznali sa trenutnim stanjem i dogovorili da se u što skorijem roku nastave razgovori u cilju traženja najboljeg mogućeg rješenja, napisao je Bojanić na svom Twitteru

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić počeo je razgovore sa vlasnikom grupacije Savana, Veselinom Mijačem, o sudbini nacionalnog avio-prevoznika Montenegro erlajns (MA).

“Jutros sam na temu sudbine MA, a uz učešće državnog sekretara Zorana Radunovića, održao sastanak sa Mijačem. Detaljnije se upoznali sa trenutnim stanjem i dogovorili da se u što skorijem roku nastave razgovori u cilju traženja najboljeg mogućeg rješenja”, napisao je Bojanić na svom Twitteru.

Grupacija Savana dostavila je prošle sedmice Vladi pismo namjere za kupovinu odnosno preuzimanje MA, piše agencija MINA, prenose “Vijesti”.

Namjera grupacije Savana je bila da preuzme MA za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Bojanić je ubrzo zatim, u odgovoru na pismo, naveo da Vlada ne može prihvatiti ponudu grupacije Savana, jer bi se otpisom dugovanja prema državi ušlo u zonu kršenja Zakona o kontroli državne pomoći.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!