Šehović: Odluka Vlade da ugasi MA brzopleta i nepromišljena, šteta po ekonomiju preko 200 miliona eura

Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu a ne ekspertsku Vladu. ‘Oslobodilački’ i ‘spasilački’, nema šta”, napisao je Šehović

Damir Šehović (Foto: GOV.ME)

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović saopštio je danas da je odluka Vlade Crne Gore da ugasi Montenegro Airlines (MA) nepromišljena i brzopleta, te da će prouzrokovati ukupnu, trajnu i direktnu i indirektnu štetu po crnogorsku ekonomiju od preko 200 miliona eura.

“Vlada gasi drugo po veličini državno preduzeće sa 350 zaposlenih (značajan broj licencirano vazduhoplovno osoblje), sa godišnjim prihodom od oko 70 miliona eura, koje godišnje preveze preko 650.000 putnika, a koje ostvaruje direktan doprinos prihodima države od turizma od 180 miliona eura”, napisao je Šehović na Twitteru.

On je dodao da će Vlada ugasiti preduzeće koje leti na oko 30 destinacija u 15 država, a koje, kako tvrdi, godišnje dobavljačima u Crnoj Gori donosi 13 miliona eura, a budžetu države po osnovu poreza, doprinosa, trošenja neto plata i pripadajućih prihoda budžeta od profita Aerodroma preko 33 miliona eura, pišu “Vijesti”.

“Posljedice ove nepromišljene i brzoplete Vladine odluke će prouzrokovati ukupnu trajnu direktnu i indirektnu štetu po našu ekonomiju od preko 200 miliona eura. Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu a ne ekspertsku Vladu. ‘Oslobodilački’ i ‘spasilački’, nema šta”, napisao je poslanik SD.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!