Canović: Obećavam da ću u svakom trenutku biti na usluzi svim građanima

Želim da na početku jasno saopštim da ćemo nastaviti putem koji smo krenuli i koji smo zajedno zacrtali nakon lokalnih izbora 2018. godine. A to je put jedinstva, put konsenzusa, dogovora, oko svih važnih odluka u kojem pravcu želimo da se razvija naš Plav, koji su prioriteti u izgradnji lokalne infrastrukture, na koji način konsolidovati javne finansije, kako poboljšati servise lokalne samouprave, u konačnom kako stvoriti uslove za kvalitetniji život svakog našeg građanina

Foto: Facebook

Nihad Canović izabran je danas za predsjednika Opštine Plav.

On je izabran sa 16 glasova podrške i jednim uzdržanim

Canović se nakon izbora obratio građanima preko svog Facebook naloga.

Njegov post prenosimo integralno.

Drage/i moje/i Plavljanke i Plavljani,

Danas vam se po prvi put obraćam kao predsjednik Opštine Plav, sa osjećajem časti, ponosa i pune odgovornosti.

Vjerujem da kao neko ko je od prvih dana formirao svoju ličnost i karakter uz oštre plavske zime i blaga ljeta, ko je svoje moralne i ljudske vrline izgrađivao u onom kultnom zdanju pored Pošte, starom više od 5 vjekova, kao neko ko je prva slova naučio u osnovnoj školi “Hajro Šahmanović”, svoja znanja proširio u srednjoj školi “Bećo Bašić”, kao neko ko je svjestan mudrosti i hrabrosti naših predaka koji su nam omogućili da danas mi u Plavu budemo svoji na svome, da Plav bude pravi primjer sklada i harmonije različitih kultura, vjera i nacija, vjerujem da ću kao takav razumijeti i cijeniti privilegiju koja mi je danas pružena izborom na mjesto predsjednika Opštine Plav.

Želim da na početku jasno saopštim da ćemo nastaviti putem koji smo krenuli i koji smo zajedno zacrtali nakon lokalnih izbora 2018. godine. A to je put jedinstva, put konsenzusa, dogovora, oko svih važnih odluka u kojem pravcu želimo da se razvija naš Plav, koji su prioriteti u izgradnji lokalne infrastrukture, na koji način konsolidovati javne finansije, kako poboljšati servise lokalne samouprave, u konačnom kako stvoriti uslove za kvalitetniji život svakog našeg građanina. Takav pristup nam je u protekle dvije godine, uz manje ili više nesuglasice, donio zavidne uspjehe. Izgrađene su brojne ulice, gradski trg, unaprijeđene komunalne usluge, povećana transparentnost rada lokalnih institucija, uvedene nove mjere socijalne politike.

Nećemo stati na tome, ima još puno posla pred nama. Nećemo odustati od projekata koji nam život znače, vjerujem da ćemo ubijediti novu Vladu u važnost izgradnje puta Plav – Bogićevica, vjerujem da će spoznati istinu da pitanje Plavskog jezera nije lokalnog nego državnog karaktera, da bez njega Plav više neće biti isti.

U narednih godinu i po, zbog pandemije koronavirusa i ostalih okolnosti, očekuje nas dosta izazova i iskušenja koje je potrebno savladati.

Pozivam vas da svi zajedno, počev od odbornika, zaposlenih i naravno svih građana, svako na svoj način da doprinos uspješnom prevazilaženju aktuelnih problema sa kojima se naš grad susreo.

Budućnost pripada onima koji se sećaju prošlosti. Želim da iskoristim priliku i da se zahvalim svim mojim saradnicima sa kojima sam sarađivao u prethodne dvije godine sa pozicije potpredsjednika Opštine, ali i svim mojim prethodnicima na mjestu predsjednika Opštine Plav.

Na kraju, parafrazirao bih riječi jednog velikana našeg kraja mula Jaha Musića, koji je zbog svoje pravednosti i humanosti, bio cijenjeni kadija u svom kraju a i šire – VAŽNO JE BITI ČOVJEK. Zato vam obećavam da ću poziciju predsjednika Opštine Plav koristiti da u svakom trenutku budem čovjek na usluzi svim građanima naše lijepe, geografski možda male, ali istorijski velike opštine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!