Sumorna prognoza Bila Gejtsa: Nema povratka u normalu do 2022, kafiće i restorane zatvoriti na 4-6 mjeseci

Milijarder je u nedjelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope vakcinisanja u SAD-u ne budu visoke”

Bil Gejts (Foto: Printscreen/CNN)

Suosnivač Microsofta Bil Gejts vjeruje da je povratak u normalno za SAD dalje nego što ljudi očekuju uprkos tome što je vakcina za covid-19 odobrena i distribuirana ovog vikenda.

Gejts, koji je putem svojih fondacija donirao milione za vakcinisanje, kazao je da bi do ljeta 2021. Sjedinjene Američke Države trebale biti “puno bliže normalnom nego što smo sada”, ali da će potpuni povratak u normalu vjerovatno biti moguć tek nakon 2022.

Milijarder je u nedjelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope vakcinisanja u SAD-u ne budu visoke”.

Kako prenosi Index.hr, Gejts smatra kako bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a rekao je i da bi u ovom talasu, u sljedećih 4 do 6 mjeseci koje smatra ključnima za suzbijanje epidemije, kafići i restorani trebali biti zatvoreni. “Nažalost, smatram to primjerenim”, rekao je.

Kazao je i da je odluka o školama mnogo teža jer tu prenos zaraze nije takav kao u kafićima i restoranima. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!