Jasavić poručila Abazoviću: Učili smo te – prvo Crna Gora, a onda tvoja slava, nijesi razumio

Učili smo te da se politički program poštuje, da se ne izdaje, da se građanski koncept države čuva, da se opšti interes stavlja iznad partijskog, tajkunskog, ličnog, da je zahvalnost vrlina, da se čuvaju prijatelji, nijesi razumio. Ništa nijesi naučio, stidi se! Stidi se, jer zahvaljujući promišljenoj i vizionarskoj politici Pozitivne, Crna Gora je danas dio NATO-a, a ti ponovo lažno optužuješ. Bez argumanata i bez činjenica! A upravo zahvaljujući sačuvanom građanskom miru i zapadnom kursu Crne Gore, za šta je zaslužna Pozitivna Crna Gora, ti danas mirno raspravljaš u parlamentu o izboru nove Vlade”, poručila je Jasavić

 

Azra Jasavić (Foto: Facebook)

Bivša poslanica Pozitivne Crne Gore i bivša potpredsjednica Vlade, Azra Jasavić, reagovala je povodom današnjih izjava lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, i demantovala njegove izjave, u Skupštini Crne Gore, da je Pozitivna prije pet godina kupljena.

Jasavić tvrdi da je Abazović danas lagao.

“Učili smo te, ozbiljni ljudi ne lažu, ne služe gazdama-tajkunima, oni slobodno misle i služe domovini, nijesi razumio. Učili smo te, prvo Crna Gora, a onda tvoja slava i da se prvo čuva svoja kuća, pa tuđa, nijesi razumio. Učinili smo te da porasteš da bi dorastao, nijesi razumio, jer nijesi dorastao da se nosiš sa izazovima u kojima je danas Crna Gora. Učili smo te da Crna Gora mora biti dio NATO saveza da bi se sačuvao građanski mir i sloboda, nijesi razumio i nijesi glasao u Skupštini kada se o tome odlučivalo, durio si se. Danas je svima jasno zbog čega”, navodi se u reagovanju Jasavić na Abazovićevu izjavu.

Dodala je da Abazović “ništa nije naučio”.

“Učili smo te da se politički program poštuje, da se ne izdaje, da se građanski koncept države čuva, da se opšti interes stavlja iznad partijskog, tajkunskog, ličnog, da je zahvalnost vrlina, da se čuvaju prijatelji, nijesi razumio. Ništa nijesi naučio, stidi se! Stidi se, jer zahvaljujući promišljenoj i vizionarskoj politici Pozitivne, Crna Gora je danas dio NATO-a, a ti ponovo lažno optužuješ. Bez argumanata i bez činjenica! A upravo zahvaljujući sačuvanom građanskom miru i zapadnom kursu Crne Gore, za šta je zaslužna Pozitivna Crna Gora, ti danas mirno raspravljaš u parlamentu o izboru nove Vlade”, piše u reagovanju.

Jasavić ističe da Abazović “dobro zna da se Pozitivna izborila i da je glasala za Vladu izbornog povjerenja, u kojoj su bili predstavnici i tvoje partije”.

“Isto tako znaš da je ta Vlada omogućila uspješan nastavak evroatlantskih integracija, koji, kako vidim, nastavljaš ti sa koalicionim partnerima. Što je dobro za Crnu Goru, jer smo se najzad okrenuli svi evropskim integracijama i NATO-u. No, prateći politički rad tvoje partije, pitam se, do koje URE ćeš taj kurs držati? Danas si vlast, iskorisiti priliku”, dodaje se.

“Danas javno pozivam tebe, predsjednika Vlade, ministre! Otvorite sve arhive i tajne dosijee svih poslanika Pozitivne koji su izglasali Vladu izbornog povjerenja, a što je kasnije na korist svih naših građana rezultiralo ulazakom Crne Gore u NATO. Pokušaj da nađeš dokaze za svoje tvrdnje, za koje ti ja pred licem javnosti kažem da su čista laž. Pošto si vlast, pruži dokaze ili zauvijek zaćuti na ovu temu i konačno nauči da je vizija političara i program partije kojoj pripadaju važnija od njegove lične ambicije i slave. Kako oni koji su trebali da zaustave laži o Pozitivnoj, kojima se ti i tebi slični i danas služe, to nijesu učinili na jasan i nedvosmislen način, eto tebi dobre prilike da ispitaš i procesuiraš sve sto imaš. I nakon toga, naravno, obavijestiš crnogorsku javnost o rezultatima i konkretnim dokazima ili priznaš istoj toj javnosti da si klevetao poslanike Pozitivne bez osnova, kao uostalom mnogo puta do sada”, zaključuje Jasavić, prenosi rtcg.me.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH