Đukanović: Dobro je što je započet proces izbora nove vlade, Krivokapiću bi bilo mudrije da sačeka sa kritikama

Mislim da o ovom kao i o svakoj prethodnoj vladi treba suditi na osnovu onoga što će raditi, a ne najavama. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište, kaže Đukanović

Milo Đukanović (Foto: Printscreen)

Komentarišući ekspoze mandatara Mislim da o ovom kao i o svakoj prethodnoj vladi treba suditi na osnovu onoga što će raditi, a ne najavama. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište”, kaže ĐukanovićZdravka Krivokapića u Skupštini, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da smatra da je dobro što je započet proces izbora nove vlade.

“Mislim da o ovom kao i o svakoj prethodnoj vladi treba suditi na osnovu onoga što će raditi, a ne najavama. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište”, kaže Đukanović.

Naveo je da je bilo “mnogo mudrije sačekati sa kritikama”.

“Bolje bi se izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje. Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici”, kazao je, prenosi Portal Analitika.

Istakao je da ne može stajati ocjena da su se dogodili prvi demokratski izbori.

“Sve dosadašnje izbore pratila je međunarodna zajednica. Neće biti da je Crna Gira sa deficitom demokratije ostvarila sve rezultate. Nije moguće govoriti o Crnoj Gori kao sprženoj ekonomiji. Teško se može odoljeti utisku da je riječ o ozbiljnim predrasudama”, rekao je Đukanović.

Komentarišući diplomatske odnose sa Srbijom, kazao je da su oni na nivou kao sa ostalim državama.

“Smatram da je ambasador Srbije Vladimir Božović ispunio sve uslove za ovakav odnos Ministarstva vanjskih poslova prema njemu”, rekao je Đukanović.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas u Skupštini Crne Gore ekspoze.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH