Izvor vode posvađao mještane Komarače i Meteha, Cecunjanin: Kap neće otići, branićemo po cijenu života (VIDEO)

Prije tri-četiri godine uzeli su pet-šest izvora na mufte, oni znaju kako. Zna mu bratanić u Podgorici, koji je direktor Uprave za vodu, Damir Gutić, kaže Cecunjanin. “Mi smo prvi, najbliži izvor htjeli da kaptiramo, ali su nam mještani u avgustu 2019. zabranili. A polagali smo pravo. Pošto nam nije dozvoljeno riješili smo da uzmemo vodu sa najudaljenijeg izvora, i sad nam ne daju ni njega”, kaže Gutić

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Izvor pitke vode posvađao je odavno stanovnike plavskih sela Meteh i Komarače.

Dok stanovnici Komarače kažu bi kaptažom jednog od tri izvora u Metehu doveli i sebi i njima vodu, njihove komšije to ne dozvoljavaju.

Šećo Cecunjanin iz Meteha kaže u emisiji “Bez granica” Televizije Vijesti da je Ramo Gutić iz Komarače sebe postavio za predsjednika te mjesne zajednice, a da je za potpredsjednika postavio rođaka.

“Prije tri-četiri godine uzeli su pet-šest izvora na mufte, oni znaju kako. Zna mu bratanić u Podgorici, koji je direktor Uprave za vodu, Damir Gutić”, kaže Cecunjanin.

“Mi smo prvi, najbliži izvor htjeli da kaptiramo, ali su nam mještani u avgustu 2019. zabranili. A polagali smo pravo. Pošto nam nije dozvoljeno riješili smo da uzmemo vodu sa najudaljenijeg izvora, i sad nam ne daju ni njega”, kaže Gutić.

Dodaje da mještani Metaha sada nude prvi izvor, a oni su već ručno kopali oko 300 metara za crijeva.

“Sve ćemo institucije da iskoristimo i na kraju da branimo po cijenu života. Kap vode tim crijevom neće otići na ovaj način”, kaže Cecunjanin.

Pogledajte kompletan prilog:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!