Franca: Nećemo otpustiti nijednog radnika

Stiglo je specijalizovano vozilo Vojske Crne Gore kako bi se savladao plamen koji je u ovom trenutku pod kontrolom, ali i dalje nije u potpunosti ugašen

Foto: Printscreen/RTCG

Uzrok požara u kompaniji “Mesopromet Franca” u Bijelom Polju za sada nije poznat. Stiglo je specijalizovano vozilo Vojske Crne Gore kako bi se savladao plamen koji je u ovom trenutku pod kontrolom, ali i dalje nije u potpunosti ugašen, prenosi portal rtcg.me.

Osim bjelopoljskih vatrogasaca, na terenu su i ekipe iz drugih opština sa sjevera zemlje.

I dalje je kritično u pogonu koji se nalazi do hladnjače, a u kojem se nalazi amonijak. Međutim, kako je saopšteno TVCG, sada je sve pod kontrolom.

U dvorištu fabrike je veliki broj građana i radnika i svi se trude da pomognu.

Vlasnik Mesoprometa Hilmija Franca je zadovoljan što nije bilo povrijeđenih.

“I dalje radimo na lokalizovanju požara. Požar je pod kontrolom, ali mislim da imamo još jedno žarište koje ne smijemo da prepustimo slučaju i požar ćemo sigurno gasiti do sjutra u ovo vrijeme. Održali smo nekoliko sastanaka sa našim saradnicima, sa ljudima iz prvog ešalona, jer su drugi gasili požar, i mislim da smo se konsolidovali i mogu da kažem da ćemo ovu situaciju ubrzo prevazići. Nijedan radnik neće osjetiti ovu našu tragediju i potrudićemo se da se homogenizujemo i krenemo dalje”, kazao je Franca.

Zahvalan je svim privrednicima koji su mu nudili pomoć.

“Počeli smo danas da radimo, a od sjutra punom parom. Nijesmo otkazali nabavke, nijesmo otkazali porudžbine. Mi imamo pogone za sve, samo da se prekomponujemo, da doradimo neke linije i nadam se da ćemo već sjutra imati na tržištu naše proizvode”, kazao je Franca i istakao da neće otpustiti niti jednog radnika.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je stigao na mjesto požara.

U Bijelo Polje stigao je i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić.

Fabrika, koja se nalazi u industijskoj zoni grada, uz magistralni put Prijepolje-Bijelo Polje, zapošljava oko hiljadu radnika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!