Srbijanski ljekar zaplakao usred emisije: Nisam imao mjesta u bolnici za mlade ljude (VIDEO)

Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom vijeku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mjesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gdje da ih transportujem”, vidno potresen kazao je Panić, koji trenutno radi u “crvenoj zoni” i dodaje da je situacija gora nego u julu, da “kliničke slike pacijenata postaju teže

Dr Rade Panić (Foto: Printscreen/N1)

“Dolazim iz crvene zone i juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji, da nisam imao mjesta u bolnici za mlade ljude, niti sam imao gdje da ih transportujem”, rekao je predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Srbije, anesteziolog Rade Panić i zaplakao u emisiji na TV N1.

“Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom vijeku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mjesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gdje da ih transportujem”, vidno potresen kazao je Panić, koji trenutno radi u “crvenoj zoni” i dodaje da je situacija gora nego u julu, da “kliničke slike pacijenata postaju teže…

“Više je mladih ljudi i ogroman je broj oboljelih i nismo baš uspješni u liječenju u intenzivnoj njezi. Velika je smrtnost kad pacijent dođe u najteže stanje”.

Panić je ocijenio da su mjere Vlade u borbi protiv virusa zakašnjele i kao jednog od glavnih krivaca označio ministra Zlatibora Lončara.

“Nemoć koju sam osjetio osjećaju svi zdravstveni radnici širom Srbije, i za to je odgovoran ministar Lončar… Hitno je, ne da u Srbji neće biti mesta u bolnicama, već nema mjesta u kovid bolnicama… Sa mjerama se kasni mjesec dana, a ne znam zašto Krizni štab ne zasijeda u ovoj vanrednoj, vanrednoj situaciji 24 časa dnevno. To je obaveza Kriznog štaba, pozivam ih da se probude, da ako ne znaju šta se dešava u Srbiji, zamole za službene automobile i da se provezu i da vide šta se dešava”, ukazuje Panić, prenosi Nova.rs.

Ističe da je “hitno da se preduzmu mjere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada”

“Ne pričam o zaključavanju, ali ako je situacija takva da nema novca, da se neće zaposliti svi raspoloživi (zdravstveni) kadrovi sa biroa, onda da se to jasno kaže građanima Srbije i da se zamole da istrpe tri nedjelje zaključavanja, da bi na proljeće mogli da kažemo da i dalje funkcionišemo”, poručuje on.

Panić je podsjetio da Sindikat ljekara i faramceuta već dvije godine traži smjenu ministra Lončara jer su rezultati njegovog rada u posljednjih sedam godina katastrofalni, a da se to na najdrastičniji način vidi upravo sada za vrijeme epidemije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!