Univerziteti u SAD se zatvaraju zbog sve većeg broja obolelih

Od početka pandemije, registrovano je više od 321 hiljade zaraženih u kampusima i 80 umrlih, prema podacima Njujork tajmsa

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Kako se približava jedan od najvećih praznika u Americi – Dan zahvalnosti, sve više koledža i univerziteta zatvara svoje kampuse zbog konstantnog rasta broja zaraženih koronavirusom širom SAD.

Većina univerziteta je proljetos prešla na onlajn nastavu. Studija univerziteta Džordž Mejson pokazala je da su tri četvrtine od 575 koledža nastavu prebacili na onlajn i zatvorili kampuse.

“Proljećni raspust je bio idealna prilika da tranzicija prođe što bezbolnije”, rekao je Majkl fon Friken sa univerziteta Džordž Mejson koji je radio na studiji. “Stigli smo do tačke u kojoj će univerziteti možda moradi da se zatvore na duže, a sve je više pitanje balansiranja između finansija i bezbjednosti studenata”.

U proteklim nedjeljama mnogi univerziteti su zbog naglog skoka u broju oboljelih obustavili nastavu uživo, a među njima su Braun sa Roud Ajlenda, Univerzitet sjevernog Mičigena, Univerzitet Merilenda, Sirakuza u Njujorku, Univerzitet Pensilvanije.

Sa univerziteta Braun je saopšteno da je uočen porast broja pozitivnih na Kovid 19 među studentima i profesorima.

Od početka pandemije, registrovano je više od 321 hiljade zaraženih u kampusima i 80 umrlih, prema podacima Njujork tajmsa, prenosi Glas Amerike.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!