Ljubavna priča Kamale Harris: Douglas Emhoff joj je podrška jasno i glasno, nema problem da ostane u njenoj sjenci

Dok je Kamala tamne boje kože i indijskog porijekla i baptista kao i njen otac, iako joj je majka otkrila običaje hinduizma, njen suprug je bijelac, Jevrejin. Na njihovom vjenčanju 2014. godine Emhoff je oko vrata nosio cvijetni vijenac, kako bi odao počast njenom indijskom porijeklu, a zajedno su potom, po jevrejskom običaju, zgazili čašu

Foto: Instagram/kamalaharris

Kalifornijska senatorka Kamala Harris nova je potpredsjednica Amerike. Ona je prva Afroamerikanka u američkoj istoriji koja je prihvatila kandidaturu za potpredsjedničkog kandidata, ali i prva osoba azijskog porijekla koja je izabrana da se takmiči za tu dužnost na izborima.

A njena ljubavna priča poprilično je zanimljiva.

Bidenova zamjenica je od samog početka kampanje čvrsto uz sebe je imala supruga Douglasa Emhoffa. On joj je podrška bio jasno i glasno, što po društvenim mrežama, što na javnim nastupima i, kako se čini, nema ni najmanjeg problema s time da ostane u njenoj sjenci.

On je tu da je zaštiti od svega. Tako je, na primjer, 2019. godine, kada je držala govor, na binu istrčao demonstrant, a Emhoff je prije pripadnika osiguranja priskočio svojoj voljenoj supruzi u pomoć, baš poput nekog superheroja.

“Važno je da se možete zajedno smijati, a mi to rado i često činimo”, rekli su u prvom zajedničkom intervjuu datom putem Zuma za novi broj magazina People.

Foto: Instagram/kamalaharris

U istom su otkrili da se trude da usklade rasporede i obaveze, ali i paze da se redovno čuju, penosi Slobodna Bosna.

“Trudimo se da svaku noć provedemo zajedno. Upravo tada uspijemo da nadoknadimo sve propuštene razgovore”.

Za razliku od Joea i Jill Biden, koji su u srećnom braku već više od 40 godina i zajedno su prošli već nekoliko predsjedničkih kampanja, za Kamalu Harris i Douga Emhoffa ovo je bio prvi susret s tim, ali pred njima je još puno vremena.

Senatorka i njen suprug imaju po 56 godina, a u braku su šest godina. Njihova kombinacija porijekla poprilično je zanimljiva. Dok je Kamala tamne boje kože i indijskog porijekla i baptista kao i njen otac, iako joj je majka otkrila običaje hinduizma, njen suprug je bijelac, Jevrejin.

Na njihovom vjenčanju 2014. godine Emhoff je oko vrata nosio cvijetni vijenac, kako bi odao počast njenom indijskom porijeklu, a zajedno su potom, po jevrejskom običaju, zgazili čašu. Za senatorku je to prvi brak, dok Emhoff iza sebe ima jedan iz kojeg ima dvoje djece.

Prije nego su postali par, Emhoff nije bio ni najmanje siguran da će mu Kamala uzvratiti telefonski poziv. Tog se trenutka prisjetila sama senatorka u svojim memoarima “The Truths We Hold” iz 2019. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!