“Guardian”: Fajzerova vakcina protiv korone efikasna 90 odsto (VIDEO)

Visok procenat onih koje je vakcina uspjela da zaštiti čine ove zaključke dovoljno ubjedljivim. Regulatorna tijela su do sada rekla da bi i vakcina koja je efikasna samo 50 odsto bila odobrena. Kompanija koja proizvodi ovu vakcinu je objavila da nije bilo ozbiljnih neželjenih efekata

Foto: Printscreen/BBC

Vakcina je sve bliže masovnoj upotrebi, a prvi rezultati istraživanja pokazuju da je ona iza koje stoji kompanija Fajzer Bajontek efikasna 90 odsto. To tvrde proizvođači čija analiza pokazuje mnogo bolje efekte nego što su se stručnjaci nadali, prenosi “Guadian”.

Visok procenat onih koje je vakcina uspjela da zaštiti čine ove zaključke dovoljno ubjedljivim. Regulatorna tijela su do sada rekla da bi i vakcina koja je efikasna samo 50 odsto bila odobrena. Kompanija koja proizvodi ovu vakcinu je objavila da nije bilo ozbiljnih neželjenih efekata, prenose mediji.

“Danas je sjajan dan za nauku i čovječanstvo. Prvi set rezultata našeg ispitivanja vakcine kovid 19 faze 3 pruža početne dokaze o sposobnosti naše vakcine da spriječi kovid 19”, rekao je dr Albert Bourla, predsjednik i izvršni direktor kompanije Fajzer.

U fazi tri testiranja ove vakcine je učestvovalo 43.000 ljudi, prenosi pcnen.com.

Prikupljanje neophodnih podataka o vakcini koji se odnose na to koliko je bezbijedna će se sakupljati do treće nedjelje novembra, rekli su u kompaniji  Fajzer. Posle tog, a kompletan dosije će biti predat regulatornom tijelu koje je odobrava. Brzo izdavanje dozvole bi značilo da će prve doze biti date medicinskom osoblju do kraja godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!