Tramp sav ulog stavlja na Pensilvaniju, ide i na Vrhovni sud

Menadžer kampanje Donalda Trampa Bil Sapijen rekao je na konferenciji za novinare: “Proglašavamo pobjedu u Pensilvaniji. I sin predsjednika SAD Erik Tramp poslao je sličnu poruku na Twitteru: “Dobili smo Pensilvaniji”. “Gardijan”, međutim, podsjeća da treba da bude izbrojano još milion glasova u Pensilvaniji. Izborni analitičari ocijenili su da je Džo Bajden na putu da osvoji tu državu

Foto: Printscreen/ET

Štab Donalda Trampa proglasio je pobjedu u jednoj od ključnih država, Pensilvaniji, iako brojanje glasova u toj državi nije još završeno. “Gardijan” ocjenjuje da Tramp sve karte polaže upravo na Pensilvaniju, ključnu “kolebljivu državu” (swing state), u kojoj je 2016. godine osvojio sa samo 44.000 glasova više od Hilari Klinton. Trampov tim je najavio i apelaciju na Vrhovnom sudu SAD.

Menadžer kampanje Donalda Trampa Bil Sapijen rekao je na konferenciji za novinare: “Proglašavamo pobjedu u Pensilvaniji”.

I sin predsjednika SAD Erik Tramp poslao je sličnu poruku na Twitteru: “Dobili smo Pensilvaniju!”

“Gardijan”, međutim, podsjeća da treba da bude izbrojano još milion glasova u Pensilvaniji.

Izborni analitičari ocijenili su da je Džo Bajden na putu da osvoji tu državu, prenosi nova.rs.

Osim toga, Bajden i ne mora da osvoji Pensilvaniju da bi pobijedio u predsjedničkoj trci, piše “Gardijan”. Sada kada je osvojio Viskonsin, Bajden bi mogao da osvoji 270 elektorskih glasova ako bi samo zadržao vođstvo u Nevadi i Arizona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!