Specijalizovana vijeća potvrdila optužnicu protiv Redžepa Seljimija

Idem uzdignute glave i kad god se vratim, vratiću se uzdignute glave, jer sam bio, jesam i biću vojnik Oslobodilačke vojske Kosova, napisao je Seljimi na svom Facebook nalogu

Redžep Seljimi (Foto: Printscreen/RTK)

Specijalizovana vijeća Kosova sa sjedištem u Hagu potvrdila su optužnicu protiv lidera parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje u Skupštini Kosova Redžepa Seljimija (Rexhep Selimi).

To je putem svog Facebook naloga potvrdio Seljimi, uz navode da će u četvrtak (5. novembar) otputovati u Hag.

„Idem uzdignute glave i kad god se vratim, vratiću se uzdignute glave, jer sam bio, jesam i biću vojnik Oslobodilačke vojske Kosova“, napisao je Seljimi.

Prethodno je u srijedu (4. novembar) po nalogu Specijalizovanog tužilaštva uhapšen bivši predsjednik Skupštine Kosova i nekadašnji portparol Oslobodilačke vojske Kosova Jakup Krasnići (Krasniqi), ali za sada nije precizirano koja djela mu se stavljaju na teret, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu bavi se istragom navodnih zločina pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova počinjenih nad etničkim manjinama i političkim rivalima od januara 1998. do decembra 2000.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!