Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i patrijarh Irinej pozitivni na koronavirus

Prilikom redovnog večernjeg ljekarskog obilaska episkopa Joanikija konstatovano je da je vladika nepromijenjenog (urednog) opšteg stanja, te da su svi fizikalni nalazi po sistemima u fiziološkom opsegu. Vitalni parametri su stabilni (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak), a njegov subjektivni osjećaj dobar, saopštila je informativna služba Eparhije budimljansko – nikšićke

Episkop Joanikije (Foto: Eparhija Budimljansko – nikšićka)

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na koronavirus, saopštila je informativna služba Eparhije Budimljansko – nikšićke.

“U toku ljekarskog obilaska pristigao je i rezultat jutros sprovedenog PCR testiranja na novi koronavirus”, piše u saopštenju.

U skladu sa tim, su kazali, biće ordinirana adekvatna terapija.

“Prilikom redovnog večernjeg ljekarskog obilaska episkopa Joanikija konstatovano je da je vladika nepromijenjenog (urednog) opšteg stanja, te da su svi fizikalni nalazi po sistemima u fiziološkom opsegu. Vitalni parametri su stabilni (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak), a njegov subjektivni osjećaj dobar”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će o zdravstvenom stanju episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija javnost biti obaviještena nakon sprovođenja planiranih kontrolnih laboratorijskih nalaza i snimaka pluća.

I patrijarh SPC Irinej zaražen je koronavirusom i primljen u specijalnu kovid bolnicu u Beogradu, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!