Šta se dogodilo u Teksasu? Bidenova kolona opkoljena, incident istražuje i FBI (VIDEO)

Osoblje Bidenove kampanje tvrdi da je Trumpov karavan pokušao da natjera Bidenov autobus da uspori i izbaciti ga sa puta. Jedan isječak, emitovan na CNN-u, pokazao je kako se kamionet s Trumpovom zastavom zabio u bok drugog vozila koje se nalazilo odmah iza autobusa. Novine Texas Tribune izvijestile su da je udarenim vozilom upravljao radnik Bidenove kampanje

Foto: Printscreen

FBI je u nedjelju saopštio da istražuje incident u kojem je kolona vozila, koja je vijorila zastave u znak podrške kandidaturi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa, okružila autobus koji je prevozio osoblje za kampanju demokratskog izazivača Joea Bidena na teksaškm autoputu.

Incident od petka, zabilježen na video-snimku koji je Trump u subotu proslijedio na Twitter s porukom “Volim Teksas!” podstakao je Bidena da otkaže barem dva teksaška predizborna nastupa, a demokrate su optužile Trumpa da podstiče svoje pristalice na zastrašivanje.

Snimci pokazuju mnoštvo kamioneta i terenaca sa protrumpovim zastavama koje okružuju autobus Bidenove kampanje dok je vozio na sjever putem 35 između San Antonija i Austina.

Osoblje Bidenove kampanje tvrdi da je Trumpov karavan pokušao da natjera Bidenov autobus da uspori i izbaciti ga sa puta.

Jedan isječak, emitovan na CNN-u, pokazao je kako se kamionet s Trumpovom zastavom zabio u bok drugog vozila koje se nalazilo odmah iza autobusa. Novine Texas Tribune izvijestile su da je udarenim vozilom upravljao radnik Bidenove kampanje.

Prema Bidenovom osoblju, putnici iz autobusa nazvali su hitnu službu i prijavili incident, a lokalni redari su reagovali i pomogli autobusu da stigne na odredište.

Biden nije bio u autobusu, a Texas Tribune izvijestio je da su među putnicima bili demokratska kandidatkinja za zastupnički dom Kongresa i bivša senatorica države Texas, Wendy Davis.

“FBI zna za incident i sprovodi istragu”, rekla je Reutersu specijalna agentica Michelle Lee, portparolka FBI-jeve istražne kancerarije u San Antoniju.

Incident na autoputu dogodio se dok ankete pokazuju neočekivano tijesnu trku između Bidena i Trumpa u Teksasu, tradicionalnom republikanskom uporištu.

“Umjesto da se upuštaju u produktivan razgovor o drastično različitim vizijama koje Joe Biden i Donald Trump imaju za našu zemlju, Trpumpove pristalice u Teksasu odlučili su našem osoblju, simpatizerima i drugima da nanesu štetu”, rekao je portparol Bidenove teksaške kampanje Tariq Thowfeek, prenosi “Jutarnji list”.

Šef teksaških republikanaca Allen West odbacio je medijske izvještaje o incidentu kao “propagandu i još jednu u nizu lažnih vijesti”.

Govoreći o incidentu s autobusom u nedjelju u Philadelphiji, Biden je Trumpovo odobravanje takvih postupaka nazvao nenormalnim i razdornim.

“Nikad nismo imali ništa slično. Barem nikad nismo imali predsjednika koji misli da je to dobra stvar”, rekao je Biden.

“Jeste li vidjeli naše ljude juče? Štitili su njegov autobus”, odgovorio je Trump u nedjelju u Michiganu.

Teksas nije jedino mjesto sa sličnim incidentima Trumpovih pristalica. Video snimci na društvenim mrežama u nedjelju pokazuju vozila sa protrumpovim zastavama koja blokiraju saobraćaj na mostu Whitestone preko East Rivera u četvrti Bronx u New Yorku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!