Crni rekord u Crnj Gori: Još 496 pozitivnih, 7 ljudi umrlo

Begić je rekao da nema precizne informacije koliko je uzoraka na čekanju, ali pretpostavlja da taj broj nije ispod hiljadu i po. On je rekao da dešavanja na terenu apsolutno ne idu u prilog epidemiološkoj situaciji i da je za očekivati da broj oboljelih bude još veći

Foto: Fokuspress.com

U Crnoj Gori su registrovana 496 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 7 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 infekcijom koje su prijavili OB Bar (2), KCCG (2), OB Bijelo Polje, DZ Tivat i OB Nikšić po jedan. Preminuli pacijenti su bili iz Podgorice (2), Nikšića, Bijelog Polja, Budve, Tivta i Kotora. Najstariji preminuli imao je 83, a najmlađi 60 godina.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić kazao je na pres konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela da će tokom večeri i jutra biti obrađeno još 500 uzoraka iz privatnih laboratorija.

Begić je rekao da nema precizne informacije koliko je uzoraka na čekanju, ali pretpostavlja da taj broj nije ispod hiljadu i po.

On je rekao da dešavanja na terenu apsolutno ne idu u prilog epidemiološkoj situaciji i da je za očekivati da broj oboljelih bude još veći.

Na pitanje da li Glavnom gradu prijeti “zaključavanje”, Begić je kazao da Podgorica teško može izbjeći prelazak u “grupu tri”, u kojoj se podrazumijeva zabrana rada kafića i zatvaranje škola. Rekao je da strahuje da bi Podgorica mogla preći u “grupu četiri” u kojoj se podrazumijeva i zabrana izlaska nakon 22 sata.

Novopozitivni slučajevi su iz sljedećih opština:

Podgorica 225

Nikšić 61

Budva 39

Bijelo Polje 25

Berane 23

Bar 22

Ulcinj 21

Kotor 20

Cetinje 17

Herceg Novi 16

Pljevlja 9

Rožaje 6

Mojkovac 5

Kolašin 4

Danilovgrad 2

Tuzi 1

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 311, a od početka godine 320, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 240 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 4.434.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 19.210.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!