Rođaci mladića čije tijelo je nađeno u kontejneru u Paragvaju: Tri mjeseca nismo znali gdje je, Ahmed poslednji selfi napravio u Šidu

Vlasti Paragvaja, saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je tokom prethodne sedmice u Asunsion. Tijela su otkrivena u petak kad su radnici kompanije koja je kupila đubrivo zatekli jeziv prizor

Ahmed Bel Miludi (Foto: Facebook/Maouchi Ismail)

Paragvajska policija je uspela da utvrdi identitet jednog od mladića čija su tijela pronađena u kontejneru koji je prije nekoliko dana brodom doplovio iz Srbije.

Jedan od mladića čije je tijelo pronađeno u kontejneru sa vrećama veštačkog đubriva je marokanski državljanin Ahmed Bel Miludi. Njegova tetka iz Marselja otkrila je za paragvajske medije detalje iz života mladog Marokanca koji je 14. aprila napunio 25 godina.

“Ahmed se doselio u Tursku prije godinu i po dana. Živio je u Istanbulu i radio je svakakve poslove da bi pomogao majci i sestri koje su ostale u Maroku”, kaže njegova tetka i dodaje da mu je otac preminuo prije nekoliko godina.

Ahmed, prema riječima jednog od rođaka iz Francuske, nije mogao da nađe posao u svojoj zemlji pa je odlučio da ode u Tursku, piše “Kurir”.

“Samo je razmišljao kako da pomogne svojoj porodici. Činio je sve u Turskoj da to postigne, ali je na kraju umro na tom putovanju. Tri mjeseca se nismo čuli s njim, a vjerovali da je još još u Istanbulu i da radi”, objašnjava Ahmedov rođak.

Porodica sada samo želi da dobije njegove posmrtne ostatke kako bi mogli da ga sahrane pored oca. 

Foto: Facebook/Maouchi Ismail

Ahmedova majka nije mogla da govori za medije jer se poslije tragičnih vijesti veoma razboljela.

“Želimo da njegova duša ode u miru”, kažu članovi porodice i zahvaljuju vlastima i narodu Paragvaja na velikoj pomoći i podršci.

Ahmedovi rođaci dodaju da ne mogu ni da pretpostave ko su mladići sa kojima je on tragično nastradao.

Vlasti Paragvaja, podsjeća “Kurir”, saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je tokom prethodne sedmice u Asunsion.

Tijela su otkrivena u petak kad su radnici kompanije koja je kupila đubrivo zatekli jeziv prizor.

U međuvremenu je Ismail Mauči objavio na društvenim mrežava fotografije mladića za koje tvrdi da su žrtve iz kontejnera. Na fotografijama se nalazi i Ahmed, a može se primijetiti da je selfi napravio ispred Prihvatnog centra za smještaj migranata u Šidu.

“Sa velikom tugom smo primili vijest da su tijela naše braće i prijatelja koji su nestali prije tri mjeseca tokom puta kroz Srbiju pronađeni u petak mrtvi u Paragvaju. To su mladi ljudi iz Alžira, Maroka i Egipta. Stradali su u užansnoj tragediji”, napisao je Mauči, koji je najvjerovatnije poznavao žrtve.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH