Gusinje: Izbor predsjednika Opštine 29. oktobra (VIDEO)

Ime kandidata još nije poznato javnosti, ali je izvjesno da će biti iz redova DPS-a

Gusinje (Foto: Printscreen/RTCG)

Gusinje će narednog četvrtka napokon dobiti predsjednika Opštine, skoro dva mjeseca nakon lokalnih izbora. Najbitnije je, kaže novi predsjednik lokalnog parlamenta Bujar Hasanđekaj, da je zakonski rok ispoštovan.

“U zakonskom roku smo zakazali sjednicu. To je 29. ovog mjeseca. Tu će biti izabran predsjednik Opštine i radna tijela Skupštine”, kaže Hasanđekaj.

Kaže i da je predsjednik mogao biti izabran i ranije, ali su čekali kandidata iz najjače partije, prenosi rtcg.me.

“Mislim da smo opet u okviru zakona i čekamo od najveće partije, DPS-a, odnosno u našu koaliciju da ona predlaže kandidata i ja mislim da se 29. biti izabran predsjednik Opštine”, kaže Hasanđekaj.

U opozicionom SDP-u smatraju da je odugovlačenje bespotrebno gubljenje vremena.

“Moglo je to i kraće, s obzirom na to da se zna koja partija daje, da je koalicija jaka, da broji 21 član. Mogli smo da ovih dva mjeseca upotrijebimo za nešto korisnije, ali to je što je”, kaže Elvis Omeragić iz SDP-a.

U DPS-u tvrde da nijesu žurili, da su ispoštovali zakonski rok i da napokon imaju kandidata za predstojeću sjednicu Skupštine opštine.

“Nismo žurili iz razloga što smo imali neke partijske sastanke i dogovore oko budućeg predsjednika Opštine”, kaže Adel Damjanović iz DPS-a.

Široka koalicija na vlasti koju čine DPS, Bošnjačka stranka i albanska koalicija imaće podršku i opozicione SDP za sve one projekte koji budu u interesu Gusinja.

“Sve što bude dobro daćemo podršku. Ono što nije svakako ćemo kritikovati i nećemo dozvoliti da se urušava nešto što je napravljeno, a hoćemo da budemo afirmativni, proaktivni i da napravimo neku dobru priču u Gusinju”, poručuje Omeragić.

Najbitnije je da se Gusinjani okrenu sami sebi i da se okrenu razvoju ovog područja, ma kojoj partiji pripadali, zajednički su ocijenili sagovornici RTCG.

Prilog pogledajte OVDJE.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH