Borba za New York: Žestok sukob Sandersa i Clinton

Sanders je podsjetio da je Clinton glasala za rat u Iraku, za “katastrofalne” trgovinske sporazume i osudio činjenicu da je jedan od njenih odbora za političko djelovanje koji finansira kampanju primio milione dolara sa Wall Streeta. “Njujorčani su glasali dva puta da postanem njihova senatorka”, uzvratila je Clinton

Demokrati Hillary Clinton i Bernie Sanders žestoko su se sukobili u četvrtak naveče u raspravi visokog rizika, pet dana prije demokratskih predizbora u New Yorku.

Tokom debate Clinton je nastojala da dokaže da je najkvalifikovanija za predsjednicu, dok je Sanders njene izjave dovodio u pitanje.

Senator iz Vermonta izjavio je da Clinton “nedostaje tip prosuđivanja koja nam treba kako bi postala tip predsjednika koji nam treba”.

Podsjetio je da je glasala za rat u Iraku, za “katastrofalne” trgovinske sporazume i osudio činjenicu da je jedan od njenih odbora za političko djelovanje koji finansira kampanju primio milione dolara sa Wall Streeta.

“Njujorčani su glasali dva puta da postanem njihova senatorka”, uzvratila je Clinton.

“Predsjednik Barack Obama imao je dovoljno povjerenja u moje procjene da zatraži da budem njegov državni sekretar”, dodala je ona i podsjetila da je u nedavnom intervjuu Sanders imao poteškoća da “odgovori na pitanja” o ključnom cilju svog programa, razotkrivanju velikih banaka, i o tačkama spoljne politike.

Tokom rasprave, dvoje demokrata sukobilo se oko privrede, globalnog zagrijavanja, prirodnog plina, kontrole oružja, minimalne plate, besplatnog studiranja koje predlaže Sanders, zdravstvenog osiguranja i spoljne politike.

Portal balkans.aljazeera piše da je tokom debate, organizovane u Duggal Greenhouseu, u nekadašnjem brooklynskom brodogradilištu, dvoje demokrata često podizalo ton i oduzimalo riječ jedno drugom.

Rasprava je u jednom trenutku postala tako napeta da im je moderator debate kazao da ako budu toliko vikali gledaoci neće moći čuti ni jednog, ni drugog.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!