Crna Gora od NATO-a dobija respiratore i medicinsku pomoć

To je, kako su naveli, uslijedilo nakon zahtjeva za pomoć te tri države NATO Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC)

NATO savez će tokom oktobra i novembra podijeliti Crnoj Gori, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji više desetina respiratora, saopšteno je iz Alijanse.

Takođe, tri zemlje će dobiti i medicinsku opremu vrijednu milion i po eura.

To je, kako su naveli, uslijedilo nakon zahtjeva za pomoć te tri države NATO Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC).

Na internet stranici NATO-a je objavljeno da su sredstva za pomoć izdvojena iz fonda formiranog za odgovor na pandemiju koronavirusa.

Albanskom ministru odbrane je prethodnog vikenda uručeno 60 respiratora, koji će tokom ove nedjelje biti predati tamošnjem Ministarstvu zdravlja Albanije kako bi ih distribuirali bolnicama.

“Respiratori su dio donacije Sjedinjenih Američkih Država NATO zalihama. Dodatna medicinska oprema će Albaniji biti predata u narednim nedjeljama”, piše na sajtu Alijanse, ne navodeći broj respiratora koji će dobiti Crna Gora, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!