U Prelevića i Pekovića ispaljeno 30-ak hitaca: Ubijeni Podgoričani bili bliski kavačkom klanu?

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dvije osobe, pucajući iz različitog oružja učestvovale u likvidaciji Podgoričana, 29-godišnjeg Nemanje Prelevića i devet godina mlađeg Danila Pekovića. Prema tvrdnjama sagovornika Televizije Vijesti bliskih istrazi, tačno vrijeme smrti tek bi trebalo da bude utvrđeno, ali do sada prikupljeni podaci i izgled tijela ubijenih upućujuću na zaključak da se zločin dogodio preksinoć

Detalj sa uviđaja (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Policija je sa nadležnim tužiocem obavila uviđaj radi utvrđivanju svih okolnosti i činjenica, kako se sumnja, dvostrukog ubistva u Ljevorječkim Tuzima.

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije, prvi rezultati istrage govore da su dvije osobe učestvovale u oružanom napadu na Nemanju Prelevića i Danila Pekovića, čija su tijela pronađena sinoć na Veruši.

Obojica su bili bezbjednosno interesantne osobe.

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dvije osobe, pucajući iz različitog oružja učestvovale u likvidaciji Podgoričana, 29-godišnjeg Nemanje Prelevića i devet godina mlađeg Danila Pekovića.

Prema tvrdnjama sagovornika Televizije Vijesti bliskih istrazi, tačno vrijeme smrti tek bi trebalo da bude utvrđeno, ali do sada prikupljeni podaci i izgled tijela ubijenih upućujuću na zaključak da se zločin dogodio preksinoć .

Prema prvim rezultatima istrage, dvostuko ubistvo dogodilo se u subotu veče, ali mještani sa kojima je razgovarala ekupa TV Vijesti kazali su da ništa sumnjivo nijesu vidjeli niti čuli.

Tokom uviđaja novinari TV Vijesti zatekli su i članove porodice ubijenog Prelevića koji su im saopštili da je ubijeni Nemanja tu stigao u četvrtak sa svojim drugom.

Porodica ubijenog Prelevića uvjerava i da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem kako bi odmorili.

“Sa njim su se, kažu, čuli u subotu tokom dana, ali ga već oko 20:45 više nije bio na mreži. Pošto se nije javljao ni juče, njegova supruga Aleksandra pozvla je komšiju sa sela, da provjeri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li mu je automobil ispred kuće. Samo nekoliko minita kasnije, komišija je pozvao Aleksandru i saopštio joj da je Nemanja ubijen. Ostale komšije ništa sumnjivo nisu primijetile”, saopšteno je na TV Vijesti.

“Ništa nisam čula do sinoć dok nisam čula komišije tu, na livadi, ali ja nijesam išla tamo. Rekli su vidjeli su ovog čovjeka na pragu i onda kad je došla policija saznali smo da je i unutra bio drugi. Inače, oni su tu dva-tri dana bili, šetali su ovim putem, onim preko livade. Tadnji put sam ih vidjela u petak kad su ovdje iza ove kuće druge krenuli put Tare”, rekla je Ljubica Šaban, komšinica.

Ubijeni su, prema nezvaničnim informacijama iz bezbjednosnih krugova, bili bliski kavačkom kriminalnom klanu, zbog čega se sada navodno ispituje da li je ovaj zločin nastavak sukoba kotorskih kriminalnih klanova.

Odgovor na to pitanje danas nije mogao da da dežurni tužilac, ali je potvrdio dio spekulacija.

“Ja to tvrditi ne mogu, takva saznanja ne posjedujem, a lica se, prema podacima koje sam dobio od policije, bezbjedbosno interesantna lica”, saopštio je Zoran Vučinić, viši državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT).

O riješenosti ubica da ne ostave prostor za grešku najbolje možda govori činjenica da su u pravcu svojih meta ispalili oko 30 hitaca, prenosi portal vijesti.me.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH