Iseljenik iz Švedske Veselin Mijač donirao 180 hiljada eura za obnovu OŠ “Milorad Musa Burzan” u Podgorici

U protekle tri godine Mijač je uložio u Crnu Goru 45 miliona eura. Dobitnik je ovogodišnje nagrade Uprave za dijasporu za unapređenje privrednog partnerstva. Nedavno je izabran za predsjednika prvog Udruženja Crnogoraca u Švedskoj “Sloga”, koje je osnovano na njegovu inicijativu

Privrednik Veselin Mijač, koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj, donirao 180.000 eura za obnovu Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” u Podgorici, koju je nekada pohađao.

Mijač je vlasnik švedske kompanije Savana, kao i Hotela Ramada, šoping centra Mall of Montenegro i zgrade Europointa u Podgorici.

U protekle tri godine Mijač je uložio u Crnu Goru 45 miliona eura. Dobitnik je ovogodišnje nagrade Uprave za dijasporu za unapređenje privrednog partnerstva. Nedavno je izabran za predsjednika prvog Udruženja Crnogoraca u Švedskoj “Sloga”, koje je osnovano na njegovu inicijativu.

Na obraćanje direktorice ove obrazovne ustanove Andreje Sokić, upućene u martu, Mijač je spremno odgovorio i sa posebnim sentimentom i zainteresovanošću potvrdio da će dati svoj doprinos za poboljšanje uslova za boravak djece u školi.

U pitanju je bio veliki projekat, kompletna rekonstrukcija podova u 42 prostorije, uključujući sve učionice u kojima borave učenici, ukupne površine oko 2.000 kvadratnih metara, zamjena bravarije, ugradnja 57 drvenih vrata, koji su rekonstruisani nakon 70 godina, praktično od izgradnje škole, a sve zahvaljujući njenom bivšem đaku, Veselinu Mijaču koji je za to opredijelio značajna sredstva.

“Mijač je svojim filantropskim postupkom pokazao kako se voli domovina i rodni grad, i dao primjer drugim uspješnim privrednicima u dijaspori i matici kako mogu imati ključnu ulogu kroz ulaganje i dobrotvornu aktivnost u poboljšanju uslova obrazovanja naše djece. Direktorica škole je naglasila da je rekonstrukcija najljepši poklon koji su mogli da dobiju u susret jubileju 60 godina, od kada škola egzistira pod ovim imenom”, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!