Amfilohije pozitivan na koronavirus, MPC: Prethodne dane proveo u kućnoj izolaciji

Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija”, ističe se u saopštenju MCP

 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je “Vijestima” nezvanično iz više izvora.

Amfilohije je testiran danas oko 14 časova u cetinjskoj bolnici Danilo I.

Prema nezvaničnim informacijama iz te zdravstvene ustanove, poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) žalio se zdravstvenom osoblju da je prethodnih dana imao povišenu tjelesnu temperaturu.

Prema nezvaničnim informacijama iz cetinjske bolnice, odrađena je standardna procedura – uzorkovanje, urađena je epidemiološka anketa, klinički pregled i snimak pluća.

Amfilohije ima 82 godine i spada u rizičnu grupu.

U javnosti nije viđen sa zaštitnom maskom, osim kada je glasao na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Iz MCP su saopštili da je Amfilohije ušao danas u cetinjsku bolnicu Danilo I radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti.

“Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija”, ističe se u saopštenju.

Iz MCP su dodali da je opšte mišljenje ljekara da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.

“Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi – kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih”, piše u saopštenju MCP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!