Objavljen konkurs za dodjelu godišnje nagrade časopisa “Komun@”, imenovan i žiri

Žirijem će predsjedavati akademik CANU i DANU Zuvdija Hodžić, a članovi su mr Nela Savković Vukčević i Velibor Čović

Časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, “Komun@”, objavio je redovni godišnji konkurs za dodjelu godišnje nagrade za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Uslovi konkursa:

Nagrada “Komun@” dodjeljuje se instituciji, pojedincu ili nevladinoj organizaciji za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Predlagači mogu biti:

– Nacionalne i opštinske institucije iz oblasti kulture

– Akademsko-naučne institucije čiji je program i sadržaj rada oblast kulture i identiteta Crne Gore

– Nevladine organizacije iz oblasti kulture

– Grupa građana

Predlog za nagradu potrebno je da sadrži:

Podatke-biografiju o instituciji, pojedincu, nevladinoj organizaciji

Kratak opis djelatnosti rada, referentan za oblast predviđene nagrade

Obrazloženje predloga za nagradu (konkretan značaj za očuvanje identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore)

Razmatranje i vrednovanje dostavljenih predloga obaviće stručni žiri za dodjelu godišnje nagrade za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore (“Komun@” 2020). 

Rezultati konkursa sa propratnim obrazloženjem biće objavljeni na Faceobok stranici časopisa “Komun@” i u medijima. 

Nagradu “Komun@” čine novčana nagrada i plaketa.

Konkursni predlozi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u četiri primjerka na CD-u i  poštom na adresu:

Časopis Komuna, Pera Ćetkovića 139/42, 81000 Podgorica

sa naznakom Konkurs za nagradu “Komun@” i dodatno u elektronskoj formi na e-mail adresu: casopis.komun@gmail.com najkasnije do 16. oktobra 2020. godine.

Programski odbor časopisa “Komun@” imenovao je na današnjoj sjednici tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje, šeste po redu godišnje nagrade časopisa “Komun@”.

Žirijem će predsjedavati akademik CANU i DANU Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, istaknuti književnik i publicista i stvaralac u kulturi, dobitnik Trinaestojulske nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda, nagrada „Pero Ćamila Sijarića”, „Stefan Mitrov Ljubiša“ i „Miroslavljevo jevanđelje“. Članovi žirija su mr Nela Savković Vukčević, profesorica na UDG, istaknuta kulturna radnica, članica P.E.N centra i Matice crnogorske, bivša direktorica Gradskog pozorišta Podgorice i sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, i Velibor Čović, poznati novinarski i televizijski stvaralac, dugogodišnji glavni urednik TVCG, urednik Yutela i Radio Slobodna Evropa, autor dokumentarnog filma „Imala sam deset godina“ i monografije „Čojstvo i besa“.

Godišnja nagrada “Komun@” se dodjeljuje od 2015. godine, a dosadašnji laureati bili su novinar, pjesnik i publicista Željko Milović, Senad Gačević profesor sa Muzičke akademije na Cetinju, Željko Sošić, poznati crnogorski reditelj i scenarista TV serije „Božićni ustanak“, Nenad Stevović, publicista, politikolog, istraživač i organizator crnogorske dijaspore, i Slobodan Čukić, publicista, dugogodišnji novinar “Vijesti”, a sada “Pobjede”, autor više značajnih knjiga, koji je u proteklih 20 godina obradio mnoga istorijska pitanja u formi dužih eseja i feljtona. 

Planirano je da nagrada bude dodijeljena krajem oktobra ili početkom novembra 2020. godine na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana u skladu sa mjerama NKT.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!