Završena akcija Fondacije Hemiias: Sakupljen novac za liječenje Kemala Sijarića

“Hvala svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se novac za Kemalovo liječenje sakupi. Uz novac koji smo mi uspjeli da sakupimo, imamo informacije da je sakupljen i preostali dio potreban za liječenje, tako da nam preostaje da Kemalu poželimo uspješno liječenje u Sjevernoj Karolini i da njegovoj majki Almiri poručimo da nije sama i da uvije može da računa na nas”, saopštili su iz Fondacije Hemiias, čiji je osnivač humanista Hajriz Hačko Brčvak

Apel Fondacije Hemiias da se pomogne sedmogodišnjem dječaku Kemalu Sijariću iz sela Godijeva kod Bijelog Polja, da ode na liječenje u SAD, naišao je na veliki odaziv. Za samo 48 sata otkako je na Facebook stranici Hemiiasa pokrenuta akcija sakupljanja pomoći, donirano je preko 17.000 dolara. Takođe, u Njemačkoj je sakupljeno još 10.000 eura, a donatori su: Fondacija Hemiias, radnici MIH GMBH (kompanija Hajriza Brčvaka) i familija Brčvak.

Podsjetimo, Kemal je bolestan od teškog oblika autizma i neophodna je transplatacija matičnih ćelija. Donor je Kemalova mlađa sestra, a liječenje se mora obaviti u državi Sjeverna Karolina. 

Troškovi liječenja iznose 30 hiljada eura, a da stvar bude teža, Kemalov otac Senad Sijarić je preselio na ahiret prije nekoliko dana. 

Senad je bio prosvjetni radnik i čovjek koji je mnoge generacije izveo na pravi put. Bio je poznat i kao izvrstan sportista. Iza sebe je ostavio suprugu Almiru i troje djece.

“Hvala svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se novac za Kemalovo liječenje sakupi. Uz novac koji smo mi uspjeli da sakupimo, imamo informaciju da je sakupljen i preostali dio potreban za liječenje, tako da nam preostaje da Kemalu poželimo uspješno liječenje u Sjevernoj Karolini. Njegovoj majki majki Almiri poručujemo da nije sama i da uvijek može da računa na nas”, saopštili su iz Fondacije Hemiias. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!