Užas u Konjicu: Šestorica tukla mladića, bacili ga u potok i urinirali po njemu

Prema dostupnim informacijama, piše Radiosarajevo.ba, mislili su da se mladić neće izvući, a nakon svega čak ne izražavaju kajanje zbog brutalnog čina. Nakon ukazane prve pomoći, mladić je prebačen na CUM Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar. Zadobio je više povreda glave, grudnog koša i nogu

Pretučeni mladić (Foto: Facebook)

Šest osoba je uhapšeno u Konjicu nakon stravičnog premlaćivanja i bacanja u potok 20-godišnjeg E. B. iz Mostara.

Incident se dogodio 14. septembra u mjestu Bukovlje, opština Konjic. 

Po nalogu dežurnog tužioca na mjestu događaja je obavljen uviđaj.

Kako je rečeno iz konjičke policije, osoba liji su inicijali B. A. pozvala je stanicu policije i obavijestila da vozi pretučenog mladića E. B. u bolnicu u Konjic. Nakon ukazane prve pomoći, mladić je prebačen na CUM Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar. Zadobio je više povreda glave, grudnog koša i nogu.  

Nesrećni mladić je tek juče uspio da da iskaz policiji i opiše svu brutalnost koja je počinjena nad njim.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, mladića je brutalno pretuklo šest osoba, a sa nekima od njih je i u rodbinskim vezama. Dvadesetogodišnji mladić je došao svijesti i nekako uspio da dođe do komšija. 

Tukli su ga, a kada je izgubio svijest bacili su ga u vodu da dođe sebi, pa nastavili da ga udaraju. Ali, ni to nije bilo dovoljno, pa je jedan urinirao po njemu.

Prema dostupnim informacijama, piše Radiosarajevo.ba, mislili su da se mladić neće izvući, a nakon svega čak ne izražavaju kajanje zbog brutalnog čina.

Povrijeđeni mladić je proveo šest dana u bolnici, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Tužilaštva HNK, uhapšene osobe inicijala B. S, B. A, B. V, B. S, B. I. i G. A. pretukli su dvadesetogodišnjeg B. E. (sva imena i prezimena poznata redakciji), nanijeli mu povrede opasne po život, urinirali po njemu i bacili ga u potok. 

“PU Konjic obaviještena je o istom događaju, te su odmah po saznanju preduzete sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. Prijavljene osobe S. B, I. B, A. G, S. B, V. B. i A. B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je uviđaj na licu mjesta. Područno tužilaštvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo medicinsku dokumentaciju o vrsti i težini povreda oštećenog E. B.”, rekli su za Radiosarajevo.ba iz tužilaštva HNK.

Pripadnici PU Konjic, po nalogu kantonalnog tužioca, nastavljaju sa preduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!