Majke Srebrenice: Ne prihvatamo Spomenik mira dok se ne priznaju zločini, dok se veličaju ratni zločinci…

Otvaranje Spomenika mira, kako ga nazvaše, na samo dva metra od spomenika podignutom u čast četnicima i na mjestu sa kojeg je Ratko Mladić izgovorio famoznu rečenicu: ‘Došlo je vrijeme za osvetu dahijama’, govori o prokletsvu ‘Svetog Trojstva’. Spomenik ‘mira’ i spomenik dvojici četnika upotpunjuje sliku Svetog Trojstva, kaže se u saopštenju Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženja “Žene Podrinja” Bratunac

Foto: Printscreen/Tv Podrinje – BiH

“Mi, majke Srebrenice, nikada nećemo prihvatiti nikakav spomenik mira, sve dok se ne priznaju počinjeni zločini, dok se veličaju ratni zločinci, dok se ne prihvate presude međunarodnih sudova i dok zvaničnici ne prestanu sa provokacijama koje svakodnevno upućuju prema žrtvama genocida. Ministra Alena Šeranića pozivamo da poštuje Hipokratovu zakletvu koja ima univerzalnu vrijednost kako u krugu bolnice, tako i izvan nje”, poručiće su Majke Srebrenice povodom otvaranja Spomenika mira u Srebrenici.

“Otvaranje Spomenika mira, kako ga nazvaše, na samo dva metra od spomenika podignutom u čast četnicima i na mjestu sa kojeg je Ratko Mladić izgovorio famoznu rečenicu: ‘Došlo je vrijeme za osvetu dahijama’, govori o prokletsvu ‘Svetog Trojstva’. Spomenik ‘mira’ i spomenik dvojici četnika upotpunjuje sliku Svetog Trojstva”, kaže se u saopštenju Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženja “Žene Podrinja” Bratunac.

Kako prenosi Radiosarajevo.ba, u saopštenju se kaže da se na otvaranju spomenika ničim izazvan pojavio ministar zdravstva RS iz reda bošnjačkog naroda Alen Šeranić, “ministar koji se nije nikad udostojio da posjeti Memorijalni centar u Potočarima i prouči Fatihu ubijenim Bošnjacima u genocidu 1995. godine”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!